Ωρα για τζάμπολ στο ανανεωμένο Τσάμπιονς Λιγκ

Ωρα για τζάμπολ στο ανανεωμένο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα ψηλότερα από την περυσινή πορεία τους που ολοκληρώθηκε στη φάση των «16», είναι ο ελάχιστος στόχος της ΑΕΚ, του Αρη και του ΠΑΟΚ, στη δεύτερη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ που θα αρχίσει σήμερα και αύριο. Φέτος, με τη συμμετοχή 32 ομάδων αναμένεται κατακόρυφη άνοδος του ανταγωνισμού από την πρώτη φάση, λόγω των περικοπών στην περυσινή συμμετοχή 48 ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το σύστημα έγινε πιο σύντομο, καθώς ύστερα από τους 224 αγώνες της κανονικής διάρκειας (προκρίνονται οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου), θα ακολουθήσουν οκτώ αγώνες (εντός-εκτός) στα πλέι οφ για την πρόκριση στα προημιτελικά και τέσσερα παιχνίδια που θα κρίνουν τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ.

Οι τρεις ελληνικές ομάδες διαθέτουν την περυσινή εμπειρία στη διοργάνωση της FIBA και η πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ θα είναι ο ιδανικός επίλογος της φετινής προσπάθειάς τους, ενώ μεγαλύτερα ερωτήματα από το επίπεδο της φετινής δυναμικότητάς τους, είναι οι αντοχές που θα έχουν στα συνεχή ταξίδια, η άμεση ανάγνωση του εκάστοτε αντιπάλου, μετά την αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και η σταθερότερη δυνατή απόδοση σε εντός και εκτός έδρας αγώνες.

Στην αφετηρία στον 3ο όμιλο, θα βρεθεί σήμερα (19.30) η ΑΕΚ που θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ μια παλιότερη γνώριμη των ελληνικών ομάδων από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, την ισπανική Εστουντιάντες. Η προσέλευση των φιλάθλων στην ευρωπαϊκή αρχή της Ενωσης θα είναι σημαντικό κίνητρο για τους παίκτες. Στον ίδιο όμιλο, συνυπάρχουν η τουρκική Μπάνβιτ, η γαλλική Στρασμπούρ, η γερμανική Μπαϊρόιτ, η σλοβενική Ολύμπια, η ιταλική Βενέτσια και η πολωνική Ρόζα Ράντομ. Τη «σκυτάλη» θα πάρει αύριο ο Αρης που θα παίξει στη Θεσσαλονίκη, με την πολωνική Ζιελόνα Γκόρα για τον 4ο όμιλο, στον οποίο ξεχωρίζει η τουρκική Μπεσίκτας από τις άλλες αντιπάλους του (Βόννη, Οστάνδη, Αβελίνο, Νίμπουργκ, Ναντέρ). Η πρώτη ανάγνωση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στον 2ο όμιλο (Σαλόν, Γκαζιαντέπ, Τενερίφη, Βέντσπιλς, Ορλαντίνα, Νεπτούνας, Λούντβιχσμπουργκ) δημιουργεί πρόβλεψη δύσκολης πρόκρισης. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, ύστερα από τις δύο ήττες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, θα αναζητήσει ευρωπαϊκή… διέξοδο, αντιμετωπίζοντας αύριο τη γερμανική Λούντβιχσμπουργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή