Πρόσωπα της Τρίτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοφιλής στη Γαλλία αλλά και διεθνώς, από τις πιο προσφιλείς μορφές του γαλλικού σινεμά, ο ηθοποιός Ζαν Ροσφόρ (φωτ.) πέθανε χθες σε ηλικία 87 ετών. Ηθοποιός που μεσουράνησε επί πολλές δεκαετίες, ο Ζαν Ροσφόρ συνεργάστηκε με πολλούς σκηνοθέτες όπως οι Μπουνιουέλ, Ταβερνιέ, Σαμπρόλ, Ολτμαν, Σκόλα, Κομεντσίνι, Λεκόντ και άλλους και απέσπασε σημαντικές διακρίσεις (βραβεία Σεζάρ για ερμηνείες αλλά και για το σύνολο της προσφοράς του, το 1999). Η ερμηνεία του στην ταινία «Ο εραστής της κομμώτριας» του Λεκόντ ήταν αξιομνημόνευτη. Το 2013 εξέδωσε έναν τόμο αυτοβιογραφίας.

(…) Πάνω από 200 ταινίες προβάλλονται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (61st BFI London Film Festival), όπου έκανε και την πρεμιέρα του το φιλμ «On Chesil Beach». Είναι η κινηματογραφική μεταφορά της επιτυχημένης λογοτεχνικά και εμπορικά νουβέλας του Ιαν ΜακΓιούαν, ο οποίος παρέστη στην προβολή. Ο ίδιος υπογράφει και το σενάριο. Είναι μια ταινία του Dominic Cooke, με την Εμιλι Γουάτσον, τη Saoirse Ronan και τον Σάμιουελ Γουέστ.

(…) Ζωντανός μύθος του αμερικανικού κινηματογράφου, ο 91χρονος Μελ Μπρουκς είχε την τιμητική στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, όπου βραβεύτηκε από την BAFTA για τη συνολική προσφορά του. Ελαβε το BAFTA Fellowship Award στη διάρκεια της τελετής για τα ετήσια βραβεία. Ο Μελ Μπρουκς είναι από τους ελάχιστους δημιουργούς που διέπρεψε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης σε όλα τα μέσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή