ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Εκμεταλλεύεστε τα διεμφυλικά άτομα για να ξεφύγετε από τα αδιέξοδά σας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναγνώριση φύλου. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για σόου προοδευτισμού από την κυβέρνηση, την ώρα που εφαρμόζει τις πιο συντηρητικές πολιτικές και χαρακτήρισε «τουλάχιστον κωμικό να έρχεστε στην αίθουσα και να μας παραδίδετε μαθήματα φιλελευθερισμού».

Όσον αφορά το μείζον άρθρο 3 για το οποίο γίνεται πολύς λόγος ο κ. Μητσοτάκης είπε «αναμένω με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα ψηφοφορίας για το άρθρο 3 για να δούμε αν υπάρχει αρραγής πλειοψηφία και δεδηλωμένη στο κοινοβούλιο», ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως  «είναι προφανές ότι φέρατε το νομοσχέδιο αρον άρον λίγο πριν τον προϋπολογισμό για νακρύψετε την καθολική σας αποτυχία σε όλους τους τομείς».

Υπέρ της ρύθμισης

Ο κ. Μητσοτάκης σε καμία περίπτωση δεν αρνήθηκε πως το ζήτημα είναι σημαντικό λέγοντας πως «μια ανοιχτή πολιτεία οφείλει να νομοθετεί και να φροντίζει για όλους και να φροντίζει κυρίως όσους αισθάνονται ή είναι μειοψηφία. Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες με μειωμένα δικαιώματα. Στην ΝΔ δεν μας απασχολεί αν η ομάδα αυτή είναι αριθμητικά μικρή. Είναι αδιάφορο αν είναι 1 ή 1 εκατ. Σας παραδίδω αυτονόητο μάθημα δημοκρατίας. Εν αντιθέσει με όσα εσείς πρεσβεύατε πάγια θέση της ΝΔ από την ίδρυσή της ήταν η προστασία των δικαιωμάτων, τα αυτονόητα που οφείλει κάθε σύγχρονη πολιτεία να διασφαλίζει σε κάθε πολίτη ακόμα και αν αυτός αισθάνεται την πλειοψηφία ως τυραννία».
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ