Flashback στην 10η Οκτωβρίου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 10η Οκτωβρίου-1

Ο επικεφαλής μιας προσκοπικής ομάδας ρίχνει στην πυρά αμέτρητα κόμικς που κατασχέθηκαν σπίτι με σπίτι στο Ουινσλόου του Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1954. Με εντολή της αστυνομίας, πρόσκοποι πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια της περιοχής, μαζεύοντας όλα τα μικρά περιοδικά με ιστορίες τρόμου, σεξ και εγκλήματος, με σκοπό την καταστροφή τους. Το 1954 ήταν η χρόνια που τέθηκε σε ισχύ στις Ηνωμένες Πολιτείες η νομοθεσία που απαγόρευε τη λεπτομερή απεικόνιση βίας στα κόμικς, λόγω φόβων ότι συνέβαλε στην έξαρση της νεανικής εγκληματικότητας. (AP Photo)

Flashback στην 10η Οκτωβρίου-2

Οι τρεις αστροναύτες της διαστημικής αποστολής «Απόλλων 13» επισκέπτονται την πατρίδα του Θεού από τον οποίο πήρε το όνομα του το ταξίδι τους, το 1970. Ο Τζέιμς Σ. Λόβελ,ο Τζον Λ. Σουίγκερτ και ο Φρεντ Χάιζ επισκέφθηκαν την Αθήνα στα πλαίσια μίας ευρωπαϊκής περιοδείας «καλής θέλησης», ως εκπρόσωποι του Αμερικάνου προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον. (AP Photo)

Flashback στην 10η Οκτωβρίου-3

Ο Βολιβιανός στρατός παρουσιάζει το νεκρό σώμα του θρυλικού Αργεντινού επαναστάτη και ενός εκ των ηγετών της κουβανικής επανάστασης, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, στο Βαλεγκράντε της Βολιβίας, το 1967. Μετά από ενέδρα του βολιβιανού στρατού στην αντάρτικη ομάδα του Τσε και ένοπλη μάχη, ο 39χρονος Αργεντινός συνελήφθη και μια μέρα αργότερα εκτελέστηκε. (AP Photo)

Flashback στην 10η Οκτωβρίου-4

Ένα από τα εκατοντάδες γαϊδούρια που προορίζονταν για την Ελλάδα στα πλαίσια του μεταπολεμικού προγράμματος βοήθειας των πληγέντων από τον πόλεμο του Οργανισμού Περίθαλψης και Αποκατάστασης των Ηνωμένων Εθνών(UNNRA), μεταφέρεται από ένα πλοίο σε κάποιο λιμάνι της χώρας, το 1945. (AP Photo)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή