ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Χαρίτσης: Στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδύσεων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση επενδυτικών προτάσεων άνω των 2 δισ. ευρώ και έρχεται νέος κύκλος τον επόμενο μήνα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ενώ πρόσθεσε ότι αύριο μεταβαίνει στις ΗΠΑ υπουργικό κλιμάκιο για να παρουσιάσει σε επενδυτές, funds και τράπεζες τους στόχους και τα μέσα υλοποίησης που προσφέρει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Το ταξίδι στις ΗΠΑ όπως είπε ο κ. Χαρίτσης πραγματοποιείται, στο πλαίσιο αποστολής για τις συνεδρίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και για επαφές και παρουσιάσεις σε επενδυτές, funds και τράπεζες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε, «για εμάς έχει σημασία σε αυτές τις επαφές να υπάρξει μία παρουσίαση της στρατηγικής, ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, σε σχέση με τις επενδύσεις. Αυτό ζητούν σε αυτή τη νέα φάση οι επενδυτές: ποιές είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, πού εστιάζεται η ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων (σε κλάδους και τομείς). Αυτή είναι η δουλειά που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στις ΗΠΑ για να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία, μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές».

(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ