«Εγκλήματα» και… συλλήψεις στο Μεταίχμιο

«Εγκλήματα» και… συλλήψεις στο Μεταίχμιο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το «βαρύ πυροβολικό» της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, τουλάχιστον σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας, τον Νορβηγό Τζο Νέσμπο, ξεκίνησε ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο την παρουσίαση της νέας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων για τη φετινή σεζόν. Ο ροκ σταρ του αστυνομικού βιβλίου έρχεται στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου και θα μιλήσει στην κεντρική σκηνή της Στέγης για τον Χάρι Χόλε, το τελευταίο του μυθιστόρημα «Η Δίψα» και βέβαια για την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του «Χιονάνθρωπου» που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 12 Οκτωβρίου.

Επίσκεψη θα μας κάνει και ο Σουηδός Αρνε Νταλ τον ερχόμενο Νοέμβριο, οι «Μουσικές Καρέκλες» του οποίου μόλις κυκλοφόρησαν. Η πολυεθνική ομάδα αστυνομικών της Ιντερπολ «Opcop», ανάμεσα στους οποίους υπάρχει και ένας χαρακτήρας με ελληνική καταγωγή, καλείται να λύσει ένα μυστήριο τριών φαινομενικά ασύνδετων θανάτων σε ένα κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα με φόντο τη σύγχρονη Ευρώπη. «Συναρπαστικό», χαρακτήρισε τον Νταλ ο ομότεχνός του Ιαν Ράνκιν, ο οποίος γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας του επιθεωρητή του Τζον Ρέμπους και από το Μεταίχμιο θα κυκλοφορήσει το «Ο διάβολος μόνο ξέρει», που εκτυλίσσεται, πού αλλού, στο Εδιμβούργο. Στα δυνατά χαρτιά της φετινής παραγωγής του οίκου περιλαμβάνεται το DNA της Ισλανδής Ιρσα Σιγκουρδαρντότιρ που κινείται μεταξύ των δύο λογοτεχνικών άκρων (παιδικά βιβλία και αστυνομικά θρίλερ), η «Μάγισσα» της Καμίλα Λάκμπεργκ και το «Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου» της Βρετανίδας Σούζι Στάινερ. Πρόκειται για το δεύτερο μυθιστόρημα της πρώην δημοσιογράφου του Guardian, που συγκαταλέγεται στα δέκα καλύτερα της χρονιάς για τη Wall Street Journal, με ηρωίδα την ντετέκτιβ Μανόν Μπράντσο. Η σταδιακά απώλεια όρασης της συγγραφέως, εξαιτίας μιας εκφυλιστικής ασθένειας των ματιών, τη βοήθησε, όπως λέει, να στραφεί περισσότερο στον εσωτερικό εαυτό της και να γράψει για όσα είδε εκεί.

Το αστυνομικό μυθιστόρημα φαίνεται πως βρίσκει αναγνώστες σε ένα ευρύτερο κοινό και δεν είναι τυχαίο ότι ο 33χρονος Βρετανός Ντάνιελ Κόουλ υπέγραψε συμφωνία για την έκδοση τριών βιβλίων του και την τηλεοπτική τους μεταφορά υποβάλλοντας μόνο τα τρία πρώτα κεφάλαια από το βιβλίο του «Η μαριονέτα», που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά στις 19 Οκτωβρίου. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι περισσότερα από τα μισά χειρόγραφα που αποστέλλονται στο Μεταίχμιο από Ελληνες επίδοξους και επαγγελματίες συγγραφείς κινούνται στον χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος. Το Μεταίχμιο εκδίδει τον επόμενο μήνα το «Εγκλημα στον Παράδεισο» της Τατιάνας Αβέρωφ, που διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό ορεινό χωριό της Ηπείρου και ο αστυνόμος Γαλάνης έρχεται αντιμέτωπος με ένα έγκλημα και με μια παράξενη ορεινή κοινότητα γεμάτη μυστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή