ΚΟΣΜΟΣ

Tσάι και… κεκάκια κάνναβης έξω από τα ανάκτορα του Ουεστμίνστερ

Φωτογραφία από το Press Association (PA).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Tσάι και… κεκάκια (scones) με κάνναβη μπροστά από τα ανάκτορα του Ουεστμίνστερ: υποστηρικτές των θεραπευτικών ιδιοτήτων της κάνναβης οργάνωσαν ένα ιδιαίτερο «tea party» σήμερα στο Λονδίνο προκειμένου να προβάλουν το θέμα της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, μια πρωτοβουλία που στήριξαν και κοινοβουλευτικοί.

 

 

Οι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος Πολ Φλιν και Τόνια Αντονιάτσι όπως και στελέχη του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, που τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης, συμμετείχαν στην εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Συμμαχία Ενωμένων Ασθενών (UPA), μέλη της οποίας πάσχουν από ασθένειες όπως επιληψία, νόσο του Κρον, σκλήρυνση κατά πλάκας ή κατάθλιψη.

Ο Πολ Φλιν κατόπιν υπερασπίστηκε μια πρόταση νόμου σχετικά με τη νομιμοποίηση της κάνναβης, την οποία κατέθεσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, απευθύνοντας έκκληση για επίδειξη «συμπόνιας» εκ μέρους των συναδέλφων του προς τους ασθενείς. Το κείμενο αυτό, που έχει ελάχιστες πιθανότητες να στεφθεί με επιτυχία χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης, αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου τον Φεβρουάριο.

 

 

Αυτός ο νόμος «θα επιτρέψει να χρησιμοποιούμε την κάνναβη, να σταματήσουμε τις διώξεις και να καταστήσουμε ευκολότερη την έρευνα για την κάνναβη» εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Φλιν. Ο Βρετανός βουλευτής επισήμανε την πεποίθησή του ότι «η απαγόρευση δεν έχει αποτέλεσμα» και ότι «οι ανεπιθύμητες παρενέργειες (της ουσίας) είναι ήπιες ενώ τα οφέλη τεράστια» για τους ασθενείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ