Τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή στην Καλιφόρνια – Στους 17 οι νεκροί

Τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή στην Καλιφόρνια – Στους 17 οι νεκροί

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κήρυξε ο πρόεδρος Τραμπ την Πολιτεία της Καλιφόρνιας, η οποία σαρώνεται από γιγαντιαίες πυρκαγιές εξαιτίας των οποίων έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άνθρωποι-σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό-και υπέστησαν τεράστιες καταστροφές οινοπαραγωγικές περιοχές βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Τραμπ «διέταξε να προσφερθεί ομοσπονδιακή βοήθεια» στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν την 8η Οκτωβρίου και «βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή στην Καλιφόρνια – Στους 17 οι νεκροί-1

Ο απολογισμός των νεκρών αγγιξε τους 17, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατό να εντοπιστούν περίπου 150 άνθρωποι.

Στην κομητεία Sonoma, που μετράει τους περισσοτέρους νεκρούς, κατατέθηκαν μέχρι την Κυριάκη 200 αναφορές για αγνοούμενους, με τους 45 από αυτούς να έχουν εντοπιστεί.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 20.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή στην Καλιφόρνια – Στους 17 οι νεκροί-2

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πάνω από 450.000 στρέμματα γης ήδη μετατράπηκαν σε αποκαΐδια σε όλη την Καλιφόρνια. Οι δυνάμεις της ελπίζουν ότι η εξασθένηση των ανέμων θα τους επιτρέψει να περιορίσουν τις πυρκαγιές.

Πάνω από 2.000 κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ο κυβερνήτης της πιο πυκνοκατοικημένης Πολιτείας της χώρας, ο Τζέρι Μπράουν.

Τεράστια οικονομική και οικολογική καταστροφή στην Καλιφόρνια – Στους 17 οι νεκροί-3

Οι αρχές κάνουν λόγο για 17 μέτωπα, κυρίως στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας. Ορισμένες από τις φωτιές δεν είχαν περιοριστεί χθες παρά μόλις από το 5 ως το 15%, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή