Στα μπαράζ για το Μουντιάλ η Εθνική με ελληνική συνταγή

Στα μπαράζ για το Μουντιάλ η Εθνική με ελληνική συνταγή

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική έκανε το χρέος της. Παρουσία 10.000 θεατών, νίκησε το Γιβραλτάρ με 4-0 χθες το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη και τερμάτισε στη 2η θέση του 8ου ομίλου. Και πλέον, περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα της κλήρωσης της Τρίτης, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα «ζευγάρια» των μπαράζ της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρίσκεται στους ανίσχυρους και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ιταλίας, Κροατίας, Δανίας και Ελβετίας, οι οποίες συγκροτούν το γκρουπ των ισχυρών.

Ο Μίκαελ Σκίμπε είχε στο αρχικό σχήμα τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ηταν μαζί με τους Φορτούνη και Μάνταλο στη μεσαία γραμμή πίσω από τον Μήτρογλου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε τους Ζέκα και Ταχτσίδη σε ρόλο αμυντικών μέσων. Οι Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος ήταν τα δύο στόπερ, οι Τοροσίδης, Σταφυλίδης τα δύο μπακ, ενώ την εστία της Εθνικής υπερασπίστηκε ξανά ο Ορέστης Καρνέζης.

Από τα πρώτα λεπτά οι διεθνείς επέβαλαν τη δική τους τάξη πραγμάτων. Εχοντας τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Γιβραλτάρ, κάνοντας επιθέσεις κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα. Ειδικά ο αρχηγός, Βασίλης Τοροσίδης, είχε εξαιρετική διάθεση. Και στο 32΄, ύστερα από σέντρα του Ζέκα, ο Τοροσίδης με κεφαλιά κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Εως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική συνέχισε να πιέζει, δίχως να χάσει κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Γιβραλτάρ άρχισαν να μένουν από δυνάμεις. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι διεθνείς. Μέσα σε τρία λεπτά, ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε δύο γκολ (61΄ και 63΄). Ενα τέταρτο αργότερα, ο Γιάννης Γιαννιώτας, που είχε αντικαταστήσει τον Χριστοδουλόπουλο, με κεφαλιά πανηγύρισε το 4-0. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Σταφυλίδη, ο οποίος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει την μπάλα και να βγάλει μία εξαιρετική σέντρα-ασίστ προς τον σκόρερ του τέταρτου γκολ.

Χωρίς καμία αμφιβολία, κρίνεται πετυχημένη η πορεία της ελληνικής ομάδας στον 8ο όμιλο. Τερμάτισε πίσω από το φαβορί για την πρώτη θέση, το πανίσχυρο Βέλγιο, και θα διεκδικήσει την επιστροφή της σε μια μεγάλη διοργάνωση στα μπαράζ του Νοεμβρίου. Στα χέρια του Σκίμπε βελτιώθηκε σημαντικά και απέκτησε ξανά αγωνιστική ταυτότητα, μετά τη μεγάλη αποτυχία της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 2016, όπου τερμάτισε στην τελευταία θέση, γνωρίζοντας δύο ήττες από τα Νησιά Φερόε.

Να σημειωθεί πως, στο 70΄, προκλήθηκε ένταση στην εξέδρα πίσω από την εστία της Εθνικής, με τη συντριπτική πλειονότητα των θεατών να αποδοκιμάζει έντονα όλους όσοι μετείχαν στα επεισόδια. Μάλιστα, ένας οπαδός απομακρύνθηκε από τους άνδρες ασφαλείας του γηπέδου Καραϊσκάκη.

ΕΛΛΑΣ: Καρνέζης, Τοροσίδης (68΄ Μανιάτης), Παπασταθόπουλος (68΄ Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Τσιπολίνα, Μπαρνέτ, Ολιβέρο, Γουόλκερ, Μπάρντον, Ενράντες, Πονς (72΄ Γκούιλνγκ), Κουμπς (88΄ Ρουίς), Λόπες (62΄ Γιόμε).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή