Νέες αποκαλύψεις για Ουάινσταϊν

Νέες αποκαλύψεις για Ουάινσταϊν

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, ο οποίος απομακρύνθηκε από την εταιρεία του μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση των συνεργατών του, κατηγορείται σε νέο αποκαλυπτικό άρθρο του περιοδικού New Yorker για τρεις βιασμούς γυναικών. Επιπλέον, νέο ρεπορτάζ των New York Times περιγράφει ότι ο Ουάινσταϊν επιχείρησε να παρενοχλήσει σεξουαλικά την Πάλτροου και την Τζολί μεταξύ άλλων γυναικών και ότι η πρώτη ενημέρωσε τον τότε σύντροφό της, Μπραντ Πιτ, ο οποίος με τη σειρά του απείλησε τον παραγωγό. «Νόμιζα ότι θα με απολύσει», ανέφερε η πρωταγωνίστρια του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ», η οποία ήταν μόλις 22 ετών όταν σημειώθηκε το περιστατικό. Η Τζολί είχε μια παρόμοια εμπειρία σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη δεκαετία του ’90. «Επέλεξα να μην ξαναδουλέψω μαζί του και προειδοποίησα άλλες γυναίκες να μην το κάνουν. Αυτή η συμπεριφορά σε οποιονδήποτε τομέα, σε οποιαδήποτε χώρα, είναι απαράδεκτη», είπε η Τζολί.

Στο μεταξύ, το περιοδικό New Yorker κάνει λόγο για τρεις γυναίκες, ανάμεσά τους η Ιταλίδα ηθοποιός Αζια Αρζέντο και η κάποτε φέρελπις συνάδελφός της Λούσια Ιβανς, οι οποίες κατήγγειλαν ότι ο μεγαλοπαραγωγός ανεξάρτητων ταινιών όπως «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες», «Pulp Fiction» και «Αγγλος ασθενής» τις υποχρέωσε σε στοματικό και κολπικό σεξ. Παράλληλα, αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως έστειλε μέιλ στα στελέχη της εταιρείας του με το οποίο τους καλούσε να τον βοηθήσουν έτσι ώστε να αποφύγει την απόλυση. Ο Ουάινσταϊν στην ηλεκτρονική επιστολή του έλεγε ότι είναι «απελπισμένος» να δεχθεί βοήθεια και ζητούσε από τη βιομηχανία του θεάματος να τον στηρίξει, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times. Ολοι οι αστέρες του Χόλιγουντ έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους για τις αποκαλύψεις. Η Μέριλ Στριπ δήλωσε στη Huffington Post ότι αισθάνεται σοκαρισμένη από την εξοργιστική συμπεριφορά του Ουάινσταϊν και χαρακτήρισε «ηρωικές» τις γυναίκες που προέβησαν στις καταγγελίες. Η ντέιμ Τζούντι Ντεντς, η οποία κέρδισε το Οσκαρ για την ταινία του Ουάινσταϊν «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις «τρομακτικές».

Η ηλεκτρονική επιστολή του Ουάινσταϊν εστάλη σε στελέχη του κινηματογραφικού στούντιο, καθώς και σε πράκτορες, όπως αναφέρουν οι New York Times, την Κυριακή λίγες ώρες πριν από την απόλυσή του. Σύμφωνα με ανθρώπους που είδαν την ηλεκτρονική επιστολή, εκεί αναφέρει ότι «το διοικητικό συμβούλιο σκέπτεται την απομάκρυνσή μου. Το μόνο που ζητώ είναι να πάρω άδεια άνευ αποδοχών και να μπω σε θεραπεία και συμβουλευτική. Πιθανώς αυτό θα συμβεί σε κάποιο νοσοκομείο ή αλλού· επιτρέψτε μου να αναγεννηθώ, δίνοντάς μου μια δεύτερη ευκαιρία. Πολλοί από τους ισχυρισμούς που ακούστηκαν είναι ψευδείς, όπως γνωρίζετε, αλλά με τη βοήθεια της θεραπείας και της συμβουλευτικής όπως έκαναν και άλλοι άνθρωποι θα καταφέρω να φτάσω εκεί. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη στήριξή σας ή την εντιμότητά σας αν δεν μπορείτε να με στηρίξετε». Επίσης, στην ηλεκτρονική επιστολή του προσθέτει: «Αν μπορείτε να συγγράψετε ένα γράμμα υποστήριξής μου, δίνοντάς μου τη βοήθεια και τον χρόνο που χρειάζομαι διακηρύσσοντας την αντίθεσή σας στην απόλυσή μου, θα με βοηθήσει πολύ. Είμαι απελπισμένος για τη βοήθειά σας. Απλώς, δώστε μου τον χρόνο για να κάνω θεραπεία. Μη με αφήσετε να απολυθώ».

Οπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, ο κινηματογραφικός παραγωγός πίεζε τις γυναίκες να του κάνουν μασάζ, αλλά και να τον βλέπουν γυμνό. Ως αντάλλαγμα γι’ αυτές τις περιποιήσεις ο Ουάινσταϊν τους υποσχόταν ότι θα τις βοηθούσε να σταδιοδρομήσουν. Πολλοί άνδρες, με την εξαίρεση του Τζορτζ Κλούνεϊ, αρνήθηκαν να τοποθετηθούν επί του θέματος όταν τους ζητήθηκε από τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή