Σιγή γερουσιαστών μετά τα σχόλια Κόρκερ για Τρίτο Παγκόσμιο

Σιγή γερουσιαστών μετά τα σχόλια Κόρκερ για Τρίτο Παγκόσμιο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι Ρεπουμπλικανοί στην αμερικανική Γερουσία απέφυγαν να καταδικάσουν τα σχόλια του γερουσιαστή Κόρκερ, ο οποίος υποστήριξε την Κυριακή ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ κινδυνεύει να πυροδοτήσει Tρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Κόρκερ είναι πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας και η συνεισφορά του στην υλοποίηση της ατζέντας του Τραμπ είναι καθοριστική.

«Γνωρίζω σαφώς ότι κάθε μέρα στον Λευκό Οίκο προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. Αυτό είναι δεδομένο», είπε ο Κόρκερ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε υποστηρίξει ότι οι Τίλερσον, Μάτις και Κέλι (ΥΠΕΞ, υπουργός Αμυνας και προσωπάρχης του Λευκού Οίκου αντίστοιχα) είναι αυτοί «που χωρίζουν την Αμερική από το χάος».

«Μερικές φορές φαίνεται σαν να βρίσκεται σε κάποιου είδους reality show, όταν μιλάει για τα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν συνειδητοποιεί ότι με τέτοιου είδους σχόλια μπορεί να οδεύουμε προς τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Στη συνέντευξη αυτή, ο Κόρκερ υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί του που ανησυχούν με τη συμπεριφορά του προέδρου, αλλά δεν μιλούν γιατί χρειάζονται την υποστήριξη του Τραμπ προκειμένου να επανεκλεγούν, ενώ ο ίδιος έχει αποφασίσει να μη διεκδικήσει ξανά την έδρα του στο Τενεσί. Είναι ενδεικτικό ότι κανένας γερουσιαστής δεν έσπευσε να καταγγείλει τα σχόλια του Κόρκερ, ενώ υποστηρικτική δήλωση προς τον πρόεδρο Τραμπ εξέδωσε μόνο ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Εν συνεχεία, με το γνωστό παρορμητικό του στυλ, ο Τραμπ επιτέθηκε στον Κόρκερ μέσω Twitter, αψηφώντας το γεγονός ότι τον έχει απόλυτη ανάγκη για να εγκριθούν από την οριακή ρεπουμπλικανική πλειοψηφία οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του.

Πέραν τούτου, ο Αμερικανός πρόεδρος στράφηκε εναντίον του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL), ζητώντας να καταργηθούν οι ευνοϊκές για τη διοργάνωση φορολογικές διατάξεις. Αιτία της προεδρικής δυσαρέσκειας είναι οι συνεχιζόμενες συμβολικές διαμαρτυρίες παικτών του NFL, οι οποίοι γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία κατά των μαύρων. Τέλος, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι δρομολογεί την κατάργηση του νόμου του 2015 περί καθαρής ηλεκτροπαραγωγής, επιχειρώντας να δώσει το «φιλί της ζωής» στα εργοστάσια που λειτουργούν με άνθρακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή