Λέσβος: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου της πεντάχρονης

Λέσβος: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου της πεντάχρονης

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθαίνουν τα σενάρια που σχετίζονται με τον θάνατο του 5χρονου κοριτσιού από τη Συρία την περασμένη Κυριακή στον καταυλισμό της Μόριας. Ωστόσο, το πιστοποιητικό θανάτου είναι σαφές: «Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου. Εν αναμονή τοξικολογικής και ιστολογικής διερεύνησης». Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η εν λόγω διερεύνηση μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Σε αυτό που επιμένει, πάντως, η οικογένεια της 5χρονης Eman είναι αφενός ότι το παιδί είχε προβλήματα υγείας και αφετέρου ότι το βράδυ του Σαββάτου πριν ξεψυχήσει, οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Μόρια αρνήθηκε να παραχωρήσει κουβέρτες στην οικογένεια. Η οκταμελής οικογένεια, που έφτασε στις 3 Οκτωβρίου στη Λέσβο από τα απέναντι τουρκικά παράλια, διέμενε σε μια σκηνή σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες εντός του Κέντρου της Μόριας, ο διοικητής του οποίου, μάλιστα, ανέφερε ότι διαμένουν σε αυτό «τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι». Κι ενώ διαπιστώθηκε ο θάνατος του παιδιού, η οικογένεια παρέμεινε στο ίδιο σημείο, μέχρι να βρεθούν χρήματα από κάποιους εθελοντές για να μεταβεί σε ξενοδοχείο και να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι την επομένη, ώστε να μεταφερθεί σε κοντέινερ στο Καρά Τεπέ.

Από την άλλη, έγιναν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες, με αποτέλεσμα η μητέρα να μην μπορέσει να αγκαλιάσει το άψυχο σώμα του παιδιού της ή να παραστεί στην κηδεία. «Γλίτωσε από τον ISIS, τους βομβαρδισμούς στη Συρία και ήρθε στη Λέσβο για να χάσει ένα παιδί και να μην προλάβει να το κηδέψει», έλεγαν χθες στην «Κ» οικείοι της.

Τα ερωτήματα, πάντως, σε σχέση με τον τραγικό θάνατο του παιδιού είναι πολλά και η πραγματικότητα αμείλικτη, ενόψει του χειμώνα. Ολοι αναρωτιούνται πώς θα λειτουργήσει χωρίς επιπρόσθετα προβλήματα ο υπερκορεσμένος καταυλισμός της Μόριας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή