Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το καλλιτεχνικό του έργο και εκτός των ελληνικών συνόρων, μέσα από διεθνείς συμπαραγωγές και εκπαιδευτικά προγράμματα, αποσπώντας σημαντικά βραβεία. Η συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή με το Θέατρο ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας απέσπασε το βραβείο Crystal Turandot ως η καλύτερη παράσταση. Επίσης, η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου απέσπασε το Α΄ Βραβείο στο International Student Theatre Festival «Danail Chirpansky», όπου συμμετείχε με μία από τις πτυχιακές παραστάσεις των φετινών αποφοίτων, τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου, σε διδα­σκα­λία Δημήτρη Ημελλου (φωτ.).

(…) Σε μια καταιγιστική συνέντευξη στον Λάνρε Μπακάρε του βρετανικού Guardian, ο «γερόλυκος» του σινεμά, Τζον Κάρπεντερ, αναρωτιέται εάν θα είχε επιτυχία εφόσον ξεκινούσε σήμερα την καριέρα του. «Δεν το βλέπω πολύ πιθανό», ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Στις μέρες μας, μπορούσες να κάνεις μια φθηνή παραγωγή και να βγεις στο σινεμά. Σήμερα είναι γελοιωδώς ακριβές οι παραγωγές». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου πώς βλέπει τις διασκευές των κόμικ στον κινηματογράφο, απαντά: «Οσο μεγαλώνω τόσο λιγότερο με νοιάζει, διότι είναι ταινίες για πράγματα ανέφικτα. Απλώς δεν με νοιάζει».

(…) Mε την παράσταση «Xenos» που θα κάνει πρεμιέρα την άνοιξη στο Λονδίνο με αναφορές στον μύθο του Προμηθέα, θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο διεθνούς φήμης χορευτής Ακραμ Καν. Ο 43χρονος Βρετανός αποφάσισε να σταματήσει τις πολύωρες σόλο εμφανίσεις, καθώς το σώμα του γίνεται πιο ευαίσθητο στους τραυματισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή