Προς νέες εκλογές στην ΕΟΕ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον… δρόμο για νέες αρχαιρεσίες φαίνεται ότι βρίσκεται η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μετά την επιστολή του Ισίδωρου Κούβελου, που απέσυρε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΕΟΕ, ο νυν πρόεδρος Σπύρος Καπράλος, σε ένδειξη καλής θέλησης, προσφέρει «τρεις νευραλγικές θέσεις» σε εκπροσώπους της αντίπαλης παράταξης και κάλεσε το αρχαιότερο μέλος της ΕΟΕ, τον Λάμπη Νικολάου, να προκηρύξει εκλογές ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Κλίμα συναίνεσης είχε τόσο η προχθεσινή επιστολή του κ. Κούβελου όσο και η ανακοίνωση του κ. Καπράλου. Ο νυν πρόεδρος της ΕΟΕ, ο οποίος διαθέτει και την πλειοψηφία, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τρεις από τις πιο σημαντικές θέσεις της ΕΟΕ προκειμένου να βγει ο ελληνικός αθλητισμός από το τέλμα που έχει βυθιστεί τους τελευταίους μήνες. «Προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου να βρω λύσεις, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να συνεχίσει η ΕΟΕ την απρόσκοπτη λειτουργία της, προς όφελος των αθλητών και αθλητριών μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, υποδέχομαι με ικανοποίηση την επιστολή του κ. Ισίδωρου Κούβελου προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να μπει τέλος στο διοικητικό αδιέξοδο της ΕΟΕ, που μόνο προβλήματα έχει προκαλέσει, τόσο στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό όσο και στην εύρυθμη προετοιμασία των αθλητών μας ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Οι θέσεις που προσφέρει ο κ. Καπράλος στην «ομάδα Κούβελου» είναι του Α΄ αντιπροέδρου, του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, καθώς και του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας. «Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΟΕ. Ως τώρα η πλειοψηφία στελέχωνε όλες τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και των επιτροπών», υπογράμμισε και ζήτησε από τον κ. Νικολάου να προκηρύξει άμεσα εκλογές, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Σε περίπτωση που ο κ. Νικολάου επιμείνει στην άρνησή του, τότε, στις 24 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η παράδοση της Φλόγας στους εκπροσώπους της Ν. Κορέας με το Ελληνικό Ολυμπιακό Κίνημα χωρισμένο στα δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή