Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 18 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα στην ισπανική πρεσβεία

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 18 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα στην ισπανική πρεσβεία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 18 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα μετά την εισβολή τους στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, σύμφωνα με ανάρτηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στην πρεσβεία της Ισπανίας, επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην περιοχή του Μακρυγιάννη. 

Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζει την ισπανική διπλωματική αποστολή, προκαλώντας φθορές και πετώντας φέιγ βολάν στα οποία αναγραφόταν η φράση «η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών».

Νωρίτερα, οι προσαχθέντες κρατούνταν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, ενώ υπήρχε η πιθανότητα αφεθούν σύντομα ελεύθεροι αφού από την πλευρά της ισπανικής πρεσβείας εικάζεται πως δεν θα γίνουν μηνύσεις εις βάρος τους.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 18 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα στην ισπανική πρεσβεία-1

Σε ανάρτηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση σε όσα λαμβάνουν χώρα στην Ισπανία. «Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων της Καταλωνίας, της Βασκονίας, της Ισπανίας. Στεκόμαστε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή» σημειώνουν μεταξύ άλλων. 

Ενώ μετά την ανακοίνωση της σύλληψης των προσαχθέντων ο Ρουβίκωνας απευθύνει κάλεσμα διαμαρτυρίας αύριο στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 18 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα στην ισπανική πρεσβεία-2

Προκαλεί, πάντως, εντύπωση η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη δράση των μελών του Ρουβίκωνα, με στόχο αυτή τη φορά τη διπλωματική αποστολή της Ισπανίας και, μάλιστα, σε έναν από τους πλέον κεντρικούς και τουριστικούς δρόμους της Αθήνας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή