Είμαι ένας φοροφυγάς του 0,01 ευρώ

Είμαι ένας φοροφυγάς του 0,01 ευρώ

Κύριε διευθυντά

Θεωρώ μικρής σημασίας το γεγονός ότι είμαι τακτικός αναγνώστης της «Καθημερινής» εδώ και πολλές δεκαετίες. Αντίθετα θεωρώ κεφαλαιώδους σημασίας το γεγονός ότι είμαι μέγιστος φοροφυγάς του Δημοσίου, μιας και δεν πλήρωσα εγκαίρως το τεράστιο ποσό του 1 λεπτού του ευρώ! Ναι, καλά διαβάσατε, το ποσόν του 0,01 ευρώ, όπως προκύπτει από αντίγραφο σχετικού σημειώματος. Επιπλέον, όμως, υποχρεώθηκα να πληρώσω 5 ευρώ για να μεταβώ στα γραφεία των ΕΛΤΑ συν 1,20 ευρώ για προμήθεια των ΕΛΤΑ, ήτοι συνολικά 6,20 ευρώ. Ξέχωρα την αναμονή επί τέσσερις ώρες στην ουρά όρθιος.

Υστερα από αυτά, αναρωτιέμαι είναι ποτέ δυνατόν να πάει μπροστά αυτή η χώρα με αυτή τη νοοτροπία της Δημόσιας Διοίκησης; Είναι τόσο δύσκολο για τον αρμόδιο υπουργό να πάρει την απόφαση να παραγράψει εις βάρος του Δημοσίου τα ποσά κάτω του ενός (1) ευρώ;

Ετσι, οι υπάλληλοι δεν θα ασχολούνται για το τίποτε και οι πολίτες δεν θα ταλαιπωρούνται για το τίποτα (0,01) ευρώ. Ο δημόσιος τομέας νοσεί βαρύτατα και χρειάζεται άμεση επέμβαση.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία των παρόμοιων γεγονότων, εάν έλθει στην εξουσία η Ν.Δ.

Γιαννης Πετρου, Συν/χος του Δημοσίου – Ναύπλιον

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή