Ανάκαμψη παραγγελιών για τη «Δρομέας» το δεύτερο εξάμηνο

Ανάκαμψη παραγγελιών για τη «Δρομέας» το δεύτερο εξάμηνο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επανάκαμψη των παραγγελιών της εισηγμένης εταιρείας επίπλων «Δρομέας» το β΄ εξάμηνο στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην προμήθεια με εξοπλισμούς γραφείων προς το ερευνητικό κέντρο CERN στην Ελβετία. Επίσης, να σημειωθεί ότι η επιχείρηση προμηθεύει με έπιπλα γραφείου όλες τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες για τις περιόδους 2009 έως 2013 και 2015 έως 2020. Ταυτόχρονα η επιχείρηση με έδρα τη βιομηχανική περιοχή Σερρών συνεχίζει την εκτέλεση παραγγελιών με τον όμιλο ΟΤΕ-Cosmote, ενώ τον περασμένο Μάρτιο προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την αγγλική εταιρεία Bisley.

Η συμφωνία προβλέπει: α) Την προώθηση στη διεθνή αγορά από την εταιρεία Bisley της σειράς των γραφείων «Cito» που παράγει η ελληνική επιχείρηση, β) την κατά περίπτωση από κοινού συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς εξοπλισμού επίπλων γραφείου και γ) την από κοινού ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Να αναφέρουμε ότι η αγγλική εταιρεία με έδρα το Νιούτον παράγει μεταλλικούς φωριαμούς αρχειοθέτησης διαφόρων τύπων και χρήσεων. Είναι καταξιωμένη παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες. Η συμφωνία είναι τετραετής με άμεση εκκίνηση και προβλεπόμενες παραγγελίες για το πρώτο έτος 10.000 τεμαχίων γραφείων.

Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνει την αναγνώριση της εισηγμένης σε διεθνές επίπεδο και την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών της εταιρείας, οι οποίες σήμερα ήδη ξεπερνούν το 60% της παραγωγής της. Στα τέλη Σεπτεμβρίου η εισηγμένη ανακοίνωσε την ανάληψη νέου διεθνούς διαγωνισμού που αφορά στην προμήθεια επίπλων γραφείου από τη διεύθυνση προμηθειών του γερμανικού στρατού συνολικής αξίας 2.600.000 ευρώ.

Πρόκειται για ειδικά έπιπλα που ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές της Ε.Ε., τα οποία παράγονται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών.

Οπως αναφέρει η εταιρεία, η αξιολόγηση έγινε με βάση την εργονομική και λειτουργική αρτιότητα, την αντοχή, την αισθητική των ειδών, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη διεθνείς πιστοποιήσεις των πρώτων υλών, των διαδικασιών παραγωγής και των τελικών προϊόντων.

Στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 4,238 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 5,571 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου της παρελθούσης οικονομικής χρήσης, καταγράφοντας υστέρηση 23,9%. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για την επιχείρηση στη λήξη του φετινού εξαμήνου, με τις ενοποιημένες ζημιές του ομίλου μετά από φόρους να διαμορφώνονται στα 980.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή