Δεν προκηρύσσει εκλογές στην ΕΟΕ ο Λάμπης Νικολάου

Δεν προκηρύσσει εκλογές στην ΕΟΕ ο Λάμπης Νικολάου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς το επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου δεν φέρεται διατεθειμένος να συγκαλέσει την Ολομέλεια ώστε να διεξαχθούν εκλογές. Οι δύο ισχυροί άνδρες της ΕΟΕ, οι κ. Καπράλος και Κούβελος, ύστερα από τις ανακοινώσεις τους, έδειξαν συναινετική διάθεση προκειμένου να σταματήσει το… σίριαλ της διεξαγωγής αρχαιρεσιών που παρακολουθούν έκπληκτο το ελληνικό και το διεθνές στερέωμα και να βρεθεί μια λύση αποδεκτή από όλους.

«Δεν έχω υποχρέωση να συγκαλέσω Ολομέλεια διότι με καθαίρεσαν στις αρχαιρεσίες του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν δεν δέχθηκαν την αναβολή που τους πρότεινα», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Λάμπης Νικολάου.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο διαμορφώθηκε το 2000 επί προεδρίας του κ. Νικολάου, το αρχαιότερο μέλος της ΕΟΕ μπορεί να συγκαλέσει Ολομέλεια και να διεξαχθούν εκλογές. Από τη στιγμή, όμως, που ο κ. Νικολάου θεωρεί ότι τον καθαίρεσαν, η… καυτή πατάτα επιστρέφει στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δώσει συναίνεση για να λυθεί, με νομοθετική ρύθμιση, το πρόβλημα του κενού που υπάρχει στο καταστατικό της ΕΟΕ για τη θέση του προσωρινού προέδρου. Η ΔΟΕ, σε επιστολή που είχε στείλει πριν από περίπου δύο εβδομάδες στην ΕΟΕ, έδινε τη συγκατάθεσή της στους εκπροσώπους του υφυπουργείου Αθλητισμού να εμπλακούν στην εκλογική διαδικασία της ΔΟΕ με το σκεπτικό ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση και δεν παραβιάζονται οι αρχές του Ολυμπιακού Κινήματος.

Εάν δεν βρεθεί η «χρυσή» τομή και επιμείνει ο κ. Νικολάου στην άρνησή του, τότε θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή εκλογών, διότι ύστερα από 10 ημέρες θα έρθουν στη χώρα μας κορυφαίοι παράγοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Στις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 και η χώρα που «γέννησε» την κορυφαία αθλητική διοργάνωση θα έχει διαιρεμένο το Ολυμπιακό Κίνημά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή