Αλιβιζάτος: Επιτυχία αν περάσουμε τους 200.000 ψηφοφόρους

Αλιβιζάτος: Επιτυχία αν περάσουμε τους 200.000 ψηφοφόρους

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις εκλογές, τους στόχους και τα μέχρι τώρα δεδομένα μίλησε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Μερικά βασικά σημεία της τοποθέτησης του.

«Όποιος θέλει να γίνει μέλος του νέου κόμματος θα το δηλώνει ρητά, όποιος απλώς θέλει να ψηφίσει, ψηφίζει χωρίς να δηλώσει οτιδήποτε. Αυτό έχει ληφθεί ως απόφαση από την πρώτη στιγμή. Δε μπορεί επειδή κάποιος πάει να ψηφίσει να γίνεται αυτόματα μέλος κάποιου κόμματος. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να βγει η Φώφη Γεννηματά και βγει ο Γιώργος Καμίνης, μπορεί μετά να μη θέλει να έχει καμία σχέση με τον χώρο» και ξεκαθάρισε:«Έχει τελειώσει το θέμα με τις λίστες και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά. Αυτά είναι λυμένα, κάποιοι δεν ξέρω ποιοι τα ανοίγουν. Είναι τελείως λυμένα. Δε μπορεί να παγιδεύσεις κάποιον που πάει να ψηφίσει αρχηγό ως μέλος ενός κόμματος. Για όνομα του Θεού. Εγώ δε θα φέρω τέτοιο θέμα προς συζήτηση«.

Όσον αφορά στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των υποψηφίων, ο επικεφαλής της Επιτροπής επεσήμανε: «Θεωρώ πολύ θετικό να έχουν διαφορετικές απόψεις οι υποψήφιοί μας έστω και αν πρόκειται να γίνουν μέλη του ιδίου κόμματος. Αυτά που ενώνουν τους υποψηφίους μας θα είναι περισσότερα απ’ αυτά που τους χωρίζουν».

Σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία των Ελλήνων του εξωτερικού υπογράμμισε πως «αν μπαίνει το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με ιδιαίτερη έμφαση για κάποιους είναι για τους Έλληνες του εξωτερικού. Το θέμα έχει παραμεριστεί, το έχουμε στείλει στους υποψηφίους για να συνεννοηθούν μεταξύ τους, δυστυχώς όμως δεν έχει προχωρήσει η σχετική συζήτηση.Φάγαμε ένα μήνα γι’ αυτήν τη συζήτηση και ο κόσμος κουράστηκε. Καθυστερήσαμε όλα τα άλλα, έχουμε πέσει με τα μούτρα για να κάνουμε τις πιο άψογες εκλογές που μπορείτε να φανταστείτε με ανθρώπους που δεν είναι κανενός.. Αυτό προέχει. Εμείς πάντως, έχουμε προγραμματίσει γύρω στα 80 κέντρα για να ψηφίσουν οι Έλληνες του Εξωτερικού».

Όσο για την προσέλκυση του κόσμου και την προσέλευση στις κάλπες είπε: «Έχουν δεσμευθεί όλοι πως θα συμμετέχουν στο νέο κόμμα.. Κανένας δε μπορεί να τους εμποδίσει κανέναν να τραβήξει τον δρόμο του. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η προσέλκυση του κόσμου θα είναι μεγάλη ή μικρή και εξ αυτού του λόγου κάποιος θα θελήσει να φύγει.

Έχουμε στις 30.000 υπογραφές, που είναι οι υπογραφές υποστήριξης. Αν περάσουμε κάτω από τις 100.000 θα είναι αποτυχία, αν περάσουμε τις 100.000 θα είναι επιτυχία αν περάσουμε τις 200.000 θα είναι μεγάλη επιτυχία αν πλησιάσουμε τις 300.000 – όπως θέλω να πιστεύω – θα είναι θρίαμβος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή