Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε κινηματογραφικό μαραθώνιο και τη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» ξεκινούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις για το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, στο πλαίσιο της Ημέρας Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το ΦΚΘ διοργανώνει έναν σινέ-μαραθώνιο με ταινίες στο Ολύμπιον και τις αίθουσες του φεστιβάλ. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 12 το μεσημέρι με την προβολή της κλασικής ταινίας «Το χαμίνι» του Τσάρλι Τσάπλιν, συνεχίζεται με το βραβευμένο φιλμ «Η άλλη όψη της ελπίδας» του Ακι Καουρισμάκι που βραβεύτηκε και προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και σε αβάν πρεμιέρ θα προβληθεί η νέα ταινία του Αντρέι Ζβιαγκίντσεφ «Χωρίς αγάπη» στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές», η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη προβολών της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αφιερώματος που διοργανώνει το φεστιβάλ στον βραβευμένο Ρώσο σκηνοθέτη θα προβληθούν, επίσης, οι ταινίες «Η Επιστροφή» (2003), «Η αποξένωση» (2007) και «Ελένα» (2011) μέχρι την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

«Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη θα προβληθεί σε επίσημη πρεμιέρα αύριο Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. στο Ολύμπιον παρουσία του σκηνοθέτη, της Ιωάννας Καρυστιάνη, του Ανδρέα Κωνσταντίνου και της Μελίας Κράιλινγκ.

Σε πρώτη προβολή θα παρουσιαστούν, επίσης, οι ταινίες «Μια φανταστική γυναίκα» του Σεμπαστιάν Λέλιο, με την Ντανιέλα Βέγκα στον ρόλο της τρανσέξουαλ Μαρίνας που αγωνίζεται να είναι ο εαυτός της, το ντοκιμαντέρ «Πώς να κλέψετε μια καρέκλα» του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου που ακολουθεί τον ντιζάινερ και συλλέκτη Στέργιο Δελιαλή, η ταινία «120 χτύποι το λεπτό» του Ρομπέν Καμπιγιό και το αντιπολεμικό φιλμ «Παράδεισος» του Αντρέι Κοντσαλόφσκι που απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Επίσης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις ταινίες των Ελλήνων δημιουργών που φέτος θα έχουν παρουσία στη διοργάνωση με 33 φιλμ, 19 από τα οποία σε πρώτη προβολή. Ανάμεσά τους η νέα ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Γυναίκες που περάσατε από δω», το «Love me not» του Αλέξανδρου Αβρανά, «Ο γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου και η «Επαφή» του Τώνη Λυκουρέση.

​​Λεπτομέρειες για τις προβολές και τις δράσεις του Φεστιβάλ

Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο www.filmfestival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή