Ρίξε μια «τρολιά» καλή και για μένα βρε ζωή

Ρίξε μια «τρολιά» καλή και για μένα βρε ζωή

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε πως στις «τρολιές» δεν πρέπει να απαντάς. Και αυτό διότι σε ένα τέτοιο πλαίσιο δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση, εκτός κι αν όλα είναι ένα διαλεκτικό παιχνίδι εξουσίας (επ’ αυτού διαβάστε το «Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο» του Αρθουρ Σοπενχάουερ, που μου χάρισε πρόσφατα ένας πάντα εύστοχος στις προσφορές του ιδιοφυής φίλος). Στο ότι οι «τρολιές» δεν απαντώνται μάλλον θα υπολόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τελευταία του, δηλαδή την επιδεικτικά επιφανειακή προσπάθειά του –στη ρύθμιση περί της ταυτότητας φύλου– να αποδείξει πως εκείνος είναι «ανθρωπιστής» και η Ν.Δ. σκληρή συντηρητική παράταξη.

Στην κοινοβουλευτική διαδικασία η Ν.Δ. κατέθεσε τη δική της αντιπρόταση, ώστε και να μην ταχθεί ευθέως κατά της θέσης της Εκκλησίας αλλά και να μην ακυρώσει το φιλελεύθερο προφίλ της. Ακόμη κι αν ήταν μια πολιτική ντρίπλα εκ μέρους της Ν.Δ., η αντιπρόταση είχε ουσιαστικό περιεχόμενο. Και αυτό διότι πρότεινε πιο αυστηρούς όρους ως προς τη συνειδητότητα της απόφασης για αλλαγή φύλου. Παράλληλα, το κόμμα εμφανίστηκε συνεπές στον ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μεταξύ των 18 βουλευτών της Ν.Δ. που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης (κατά την άποψή μου, πολύ πιο σημαντικό θέμα σε σχέση με την ταυτότητα φύλου), σε μια περίοδο που η Ν.Δ. είχε μεταβατικό πρόεδρο. Επίσης, η μέχρι σήμερα θητεία του ως προέδρου της Ν.Δ. προϊδεάζει ότι δεν θα επαναληφθούν γεγονότα όπως η κατάπτυστη στάση του κόμματος το 2007 έναντι της κ. Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία είχε μια απολύτως ορθή ακαδημαϊκή θέση για το βιβλίο Ιστορίας της Μαρίας Ρεπούση. Αντιθέτως, επί ΣΥΡΙΖΑ νωπή είναι η αποπομπή του Νίκου Φίλη (του πιο σοβαρού υπουργού Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ, που μάζεψε τα ασυμμάζευτα των Μπαλτά – Κουράκη). Προχθές στην ψηφοφορία, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαρροές, καταδεικνύοντας ότι υπάρχουν βουλευτές-αντιρρησίες της «αριστερής» ατζέντας του κόμματος. Παράλληλα, ουδόλως αρραγές είναι το κυβερνητικό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (π.χ. ιθαγένεια, σύμφωνο συμβίωσης, ταυτότητα φύλου). Ωστόσο, πολύ αρραγές αποδεικνύεται όταν ψηφίζουν μνημονιακά μέτρα.

Οσο για εκείνους που απουσίαζαν από την τελευταία ψηφοφορία (από ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ), ο Στέφανος Κασιμάτης το συμπύκνωσε χθες έξοχα: Ησαν, είναι και θα παραμείνουν ΠΑΣΟΚ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή