Παυλόπουλος προς Λεβέντη: Λειτουργώ εντός του κανονιστικού πλαισίου του Συντάγματος

Παυλόπουλος προς Λεβέντη: Λειτουργώ εντός του κανονιστικού πλαισίου του Συντάγματος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντη απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λεβέντης είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο να μην υπογράψει αλλά να αναπέμψει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Επικαλούμενος το κανονιστικό πλαίσιο «που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε εγγράφως στο αίτημα που είχε υποβάλλει ο Βασ. Λεβέντης για αναπομπή του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει αλλά να αναπέμψει στην Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο. Ο κ. Παυλόπουλος με την επιστολή του απαντά τύποις και ουσία στις αναφορές Λεβέντη, καθώς ήδη από την αναθεώρηση του Συντάγματος, στα μέσα της δεκαετίας του '80, ουσιαστικά αφαιρέθηκαν οι σχετικές αρμοδιότητες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Η επιστολή του κ. Παυλόπουλου προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητάς μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου.

Με εκτίμηση

Προκόπιος Παυλόπουλος»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή