Ντ. Μπακογιάννη: Παροιμιώδεις οι καθυστερήσεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου

Ντ. Μπακογιάννη: Παροιμιώδεις οι καθυστερήσεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eρώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ. Παπαδημητρίου, κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Θανάσης Μπούρας, αναφέροντας πως οι καθυστερήσεις «στην εξέταση και τελική έγκριση των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016, ο οποίος ψηφίστηκε πριν ενάμιση χρόνο» είναι παροιμιώδεις.

Συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει: 

«Ακόμα εκκρεμεί η πρώτη φάση, δηλαδή ο έλεγχος πληρότητας και νομιμότητας, που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις 20 Μαρτίου 2017. Έτσι, ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων βρίσκονται σε αναμονή. Αυτή η καθυστέρηση αναστατώνει τον προγραμματισμό των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, οι οποίες υποχρεωτικώς παραμένουν σε αβεβαιότητα. Παράλληλα, αναβάλλεται η υλοποίηση κρίσιμων επενδυτικών σχεδίων με μεγάλα οφέλη για την οικονομία και την αγορά εργασίας. Στην ουσία, η κυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στερεί πολύτιμους αναπτυξιακούς πόρους από την οικονομία» και καταλήγει

«Σκοπεύετε να επιταχύνετε τις διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων, ώστε επιτέλους να υπάρξουν επενδύσεις από το νέο Αναπτυκιακό Νόμο;».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή