Τραμπ: «Θετική στιγμή» για τις σχέσεις ΗΠΑ – Πακιστάν η απελευθέρωση 5μελούς οικογένειας

Τραμπ: «Θετική στιγμή» για τις σχέσεις ΗΠΑ – Πακιστάν η απελευθέρωση 5μελούς οικογένειας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «θετική στιγμή» για τις σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Πακιστάν αποτίμησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ την απελευθέρωση ζευγαριού με καταγωγή από ΗΠΑ και Καναδά αλλά και των τριών παιδιών τους που κρατούνταν όμηροι εδώ και πέντε χρόνια, από το 2012, στο Αφγανιστάν από Ταλιμπάν.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και Πακιστάν «διασφάλισαν σήμερα την απελευθέρωση της οικογένειας Boyle-Coleman που είχαν απαχθεί και κρατούνταν όμηροι στο Πακιστάν. Σήμερα είναι ελεύθεροι»,  είπε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η συνεργασία της κυβέρνησης του Πακιστάν είναι ένα σημάδι ότι τιμά τις επιθυμίες της Αμερικής  να κάνει περισσότερα ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια στην περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε μάλιστα ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ακολουθούσαν τα ίχνη της οικογένειας στο Αφγανιστάν και ενημερώθηκαν ότι στις 11 Οκτωβρίου διέσχισαν τα σύνορα και βρέθηκαν στην περιοχή Kurram του Πακιστάν.

Βίντεο του ζευγαριού κατά την ομηρία τους είχε δοθεί στη δημοσιότητα από το δίκτυο Haqqani που συνεργάζεται με τους Ταλιμπάν, στο οποίο οι απαγωγείς απαιτούσαν την απελευθέρωση τριών Αφγανών φυλακισμένων.

Το τελευταίο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, το οποίο έδειχνε το ζευγάρι και δύο από τα παδιά του. Στο βίντεο, η Linda, η οποία ήταν έγκυος όταν απήχθη με τον συζυγό της, παρακαλά να δοθεί ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη.

Τραμπ: «Θετική στιγμή» για τις σχέσεις ΗΠΑ – Πακιστάν η απελευθέρωση 5μελούς οικογένειας-1

Υπνεθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ κατηγορούσαν το Πακιστάν ότι δεν κάνει τίποτα ώστε να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές στρατιώτες που ενεργούν στα σύνορα με στο Αφγανιστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή