Εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοπλοι εισέβαλλαν στις 19:10 της Πέμπτης σε γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 154, στο κέντρο της Αθήνας, και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του, που ήταν παρών στο συμβάν, οι δράστες είχαν ακάλυπτα πρόσωπα και μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο παριστάνοντας τους πελάτες. Είπε ακόμα ότι οι εκτελεστές μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και ότι του ζήτησαν να αποχωρήσει από την αίθουσα συσκέψεων του γραφείου, προκειμένου να συναντήσουν κατ’ ιδίαν τον άτυχο ποινικολόγο. Μετά από μια σύντομη συνομιλία, τον πυροβόλησαν μια φορά στο στήθος, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο δικηγόρος φέρεται να είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους δύο δράστες. Ετσι, αντικείμενο έρευνας φέρεται να αποτελεί η ατζέντα με τα ραντεβού και οι πρόσφατες επαφές – επικοινωνίες του δικηγόρου για το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να του είχαν τηλεφωνήσει ζητώντας του ραντεβού.

 Η προανάκριση της υπόθεσης ανετέθη στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος – επταήμερη αποχή δικηγόρων

Ο 52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, γνωστός ποινικολόγος, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του ΔΣΑ ενώ είχε θέσει και υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου. Ηταν πατέρας δύο παιδιών και γιος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νώντα Ζαφειρόπουλου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο του περιστατικού, ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, εκδήλωση για την ανάληψη καθηκόντων από τα νέα στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας. Τον «αποτροπιασμό του» εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της και τη βαθιά της θλίψη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναμένει από τις Αστυνομικές Αρχές το αυτονόητο: Να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατόν το στυγερό αυτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας», σημείωσε η Πειραιώς.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προς την οποία εξέφρασε τόσο την άφατη οδύνη του για την απώλειά του όσο και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας.

Τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και «ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας». «Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», εξέφρασε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σταύρος Κοντονής.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της Αθήνας κατέρχονται σε επταήμερη αποχή ως «ελάχιστη αντίδραση στην αποτρόπαιη δολοφονία», όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

«Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών», ανέφερε σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Οι δράστες της δολοφονίας πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η υπομονή των πολιτών με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία έχει προ πολλού εξαντληθεί. Στους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εύχομαι κουράγιο», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή