Ευρωλίγκα: «Ερυθρόλευκη» νίκη με σβηστές τις μηχανές

Ευρωλίγκα: «Ερυθρόλευκη» νίκη με σβηστές τις μηχανές

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον συνήθη τρόπο της καλής άμυνας και του σταθερού ρυθμού, που αποτελούν την προπονητική «σφραγίδα» του, ο Ολυμπιακός είπε «καλημέρα» στη φετινή Ευρωλίγκα, νικώντας την Μπασκόνια (75-64), μακριά από το ΣΕΦ, τέσσερις ημέρες μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό. Η πνευματική συγκέντρωση των παικτών στην εφαρμογή του πλάνου ήταν το μεγαλύτερο ατού των Πειραιωτών, που κλήθηκαν να καλύψουν και την απουσία του Κιμ Τιλί, που έπαθε τράβηγμα προσαγωγού και προστέθηκε στις απουσίες των Σπανούλη και Ρόμπερτς. Τη… μουδιασμένη αρχή του Ολυμπιακού στο πρώτο οκτάλεπτο διαδέχθηκε η αντίδραση των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο, με τον Παπανικολάου να κερδίζει τέσσερις συνεχόμενες κατοχές στην άμυνα και τον Αγραβάνη να σημειώνει έξι συνεχόμενους πόντους.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν σταδιακά ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, σε αντίθεση με την Μπασκόνια, που άλλαζε συνεχώς σχήμα πεντάδας και είχε σταθερούς άξονες στην επίθεση της, τους Γκρέιντζερ και Σενγκέλια, που σημείωσαν τους 21 από τους 33 πόντους των Βάσκων μέχρι το τέλος του α΄ ημιχρόνου. Τα δέκα λάθη των φιλοξενουμένων ήταν σημαντικά κέρδη για τον Ολυμπιακό, που αύξησε τη διαφορά του σκορ σε διψήφιο αριθμό (29-17 και 41-28) και θα μπορούσε να το επεκτείνει ακόμα περισσότερο, αν είχε καλύτερες επιθετικές επιλογές στα τρία τελευταία λεπτά και δεν σταματούσε τη συγκομιδή πόντων στους 41, έχοντας χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (3/14).

Ο Πρίντεζης έδωσε το σύνθημα στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου και, εκμεταλλευόμενος τα τρία φάουλ του Σενγκέλια, σκόραρε συνεχόμενους πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός δέχθηκε αρκετά εύκολα καλάθια από τους Βάσκους. Χρειάσθηκε ξανά η συνεισφορά των Παπανικολάου και Αγραβάνη και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με αποτέλεσμα η διαφορά του σκορ να φτάσει σε ασφαλή επίπεδα, άνω των 10 πόντων (από 51-45 στο 26΄ σε 60-49 στο 30΄). Το +16 στο 35΄ (70-54) ήταν απόρροια του σταθερού ρυθμού που διατήρησαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ με εξαίρεση τις κακές επιδόσεις τους από τα 6,75 μέτρα (23%) ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι στα δίποντα (60%). Ο Ολυμπιακός δεν έδωσε άλλα δικαιώματα στην Μπασκόνια, που μείωσε σε 70-62 (0-8), αλλά δεν είχε σαφή προπονητική καθοδήγηση από τον Πάμπλο Πριχιόνι. Με σωστή διαχείριση του χρόνου και των φάουλ ο Ολυμπιακός εξασφάλισε με επαγγελματικό τρόπο τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μακ Λιν 2, Τολιόπουλος 3 (1), Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 13 (1), Μιλουτίνοφ 9, Στρέλνιεκς 8 (2), Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 11 (2), Μάντζαρης 2, Μπόγρης, Τόμπσον 8.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Βιλντόζα, Τίμα 3 (1), Βόιτμαν 11 (2), Χουέρτας 10 (1), Τζάνινγκ 5 (1), Ντιόπ 7 (1), Γκρέιντζερ 12, Ποϊριέ 3, Σενγκέλια 13, Ντελφίνο.

• Στο «Αμπντί Ιπεκτσί», η Εφές απείλησε τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 32΄ (60-62), αλλά με επιμέρους σκορ 9-2, οι Μαδριλένοι έφθασαν άνετα στη νίκη (74-88). Στο «Μέγκασπορτ» της Μόσχας, η ΤΣΣΚΑ «λαχτάρησε» από την αξιόμαχη Αρμάνι, που προηγήθηκε με 38-48 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων. Η Μακάμπι βελτίωσε την απόδοσή της στο τελευταίο δεκάλεπτο και επικράτησε της Μπάμπεργκ με 71-88.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή