Εξι μήνες με αναστολή για τα 18 μέλη του «Ρουβίκωνα»

Εξι μήνες με αναστολή για τα 18 μέλη του «Ρουβίκωνα»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν τα 18 μέλη του «Ρουβίκωνα» που οδηγήθηκαν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στην ισπανική πρεσβεία. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν κατά περίσταση μόνο για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, όπως και για το ότι αρνήθηκαν τη δακτυλοσκόπηση μετά τη σύλληψή τους. Για την άρνησή τους αυτή καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή ύψους 400 ευρώ. Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορουμένους από την κατηγορία της παράνομης βίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη και με την εισαγγελική πρόταση, ενώ οι συλληφθέντες στις απολογίες τους υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν τέλεσαν καμία αξιόποινη πράξη και πρόσθεσαν ότι μπήκαν στην πρεσβεία της Ισπανίας, η οποία δεν προχώρησε σε μήνυση εις βάρος τους και ότι η ενέργειά τους ήταν πολιτική διαμαρτυρία.

Κατά το κατηγορητήριο, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εισήλθαν προχθές το πρωί παράνομα στον χώρο της ισπανικής πρεσβείας και ανάρτησαν πανό στα ισπανικά, με συνθήματα ενάντια στη βία και στην καταστολή για το δημοψήφισμα στην Καταλωνία, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή