Στις υποθέσεις που χειριζόταν αναζητά ίχνη των δολοφόνων του Μιχ. Ζαφειρόπουλου η ΕΛ.ΑΣ.

Στις υποθέσεις που χειριζόταν αναζητά ίχνη των δολοφόνων του Μιχ. Ζαφειρόπουλου η ΕΛ.ΑΣ.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκ στον πολιτικό και νομικό κόσμο έχει προκαλέσει η δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δικηγόρου με πλούσια συνδικαλιστική δράση, μέσα στο γραφείο του την Πέμπτη ενώ ανείπωτος είναι ο πόνος για τα μέλη της οικογένειάς του. 

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης, δύο άτομα μπήκαν στο γραφείο του ποινικολόγου και τον σκότωσαν πυροβολώντας τον μία φορά στο στήθος.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 7 μ.μ. στο γραφείο του ποινικολόγου, στην οδό Ασκληπιού 154. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του, που ήταν παρών στο συμβάν, οι δράστες είχαν ακάλυπτα πρόσωπα και μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο παριστάνοντας τους πελάτες. Οπως είπε στους αστυνομικούς, οι εκτελεστές μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και του ζήτησαν να αποχωρήσει από την αίθουσα συσκέψεων, προκειμένου να συναντήσουν κατ’ ιδίαν τον άτυχο ποινικολόγο. Μετά μια σύντομη συνομιλία πυροβόλησαν τον 52χρονο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο δικηγόρος φέρεται να είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους δύο δράστες. Ετσι, αντικείμενο έρευνας φέρεται να αποτελεί η ατζέντα με τα ραντεβού και οι πρόσφατες επαφές – επικοινωνίες του δικηγόρου για το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να του είχαν τηλεφωνήσει ζητώντας του ραντεβού. Αξιωματικοί που μετέχουν στην έρευνα σημείωσαν ότι στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου δεν λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, γι’ αυτό και καταβάλλουν προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρώσουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν σε κοντινά εμπορικά καταστήματα και τράπεζες.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ αποτελούσε κοινή πεποίθηση μεταξύ των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι η δολοφονία σχετίζεται με κάποια από τις υποθέσεις που ο 52χρονος ποινικολόγος είχε ασχοληθεί το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτό και η προανάκριση ανετέθη στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας και όχι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Μάλιστα, ένα από τα σενάρια που διερευνώνται είναι οι δράστες να είχαν την πρόθεση να τραυματίσουν τον δικηγόρο για να τον εκφοβίσουν και όχι να τον σκοτώσουν.

Προσφάτως ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος, είχε αναλάβει την υπεράσπιση κατηγορουμένου στη δίκη για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power (υπόθεση που έχει ήδη συνδεθεί με ένα «συμβόλαιο θανάτου»), είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου για λογαριασμό του εκδότη και του διευθυντή των «Παραπολιτικών», ενώ είχε υπερασπιστεί τον Θ. Λιακουνάκο, τους «ληστές των χρηματοκιβωτίων» κ.ά. Τη Δευτέρα θα ξεκινούσε η εκδίκαση μιας υπόθεσης ναρκωτικών που ενδέχεται να συνδέεται με τη δολοφονία. Την άμεση εξιχνίαση του φόνου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ενώ τον αποτροπιασμό του για τη στυγνή δολοφονία εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης. Αποχή επτά ημερών ανακοίνωσε ο ΔΣΑ σε ένδειξη πένθους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή