Ενισχύει τη διεθνή παρουσία του ο όμιλος «Κορρές»

Ενισχύει τη διεθνή παρουσία του ο όμιλος «Κορρές»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύει την παρουσία του ο εισηγμένος όμιλος «Κορρές» στις αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Νορβηγίας και της Βόρειας Αμερικής το β΄ εξάμηνο του 2017, ενώ ήδη στις παραπάνω αγορές κατεγράφη αύξηση των πωλήσεων κατά 32% το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Ειδικότερα στη Γερμανία, η ελληνική εταιρεία επικεντρώνεται στην ενίσχυση των υφιστάμενων σημείων πώλησης (φαρμακεία, επώνυμα καταστήματα τύπου Muller, Budni) με προωθητικές ενέργειες, στην ενδυνάμωση των ηλεκτρονικών πωλήσεων, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και στην προσθήκη νέων σημείων πώλησης στο κανάλι του φαρμακείου. Στην Αγγλία, η εταιρεία σχεδιάζει περαιτέρω διείσδυση στην αλυσίδα καταστημάτων Marks & Spenser αλλά και προωθητικές ενέργειες των προϊόντων στην αλυσίδα φαρμακείων Lloyds και σε επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων (Debenhams, Waitrose κ.ά.).

Στη Βόρεια Αμερική, μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Korres USA υλοποιεί μέτρα επαναφοράς των πωλήσεων του πελάτη HSN ενώ συνεχίζει την προώθηση της μάρκας με την αύξηση διανομής σε νέους πελάτες, την ενίσχυση της στρατηγικής κατηγορίας του προσώπου με το λανσάρισμα νέων προϊόντων, και μέσω προωθητικών ενεργειών στα καταστήματα Sephora, SDM και στον Καναδά. Στη Νορβηγία, ο ελληνικός όμιλος θα συνεχίσει να ενισχύει τη θέση του στην επώνυμη αλυσίδα καλλυντικών VITA, παρουσιάζοντας νέες κατηγορίες προϊόντων (βαφές, μακιγιάζ).

Οι συγκεκριμένες κινήσεις θα υποστηριχθούν από έντονο προωθητικό πλάνο (τηλεοπτική και έντυπη προβολή/προωθητικές καμπάνιες/digital media). Στη Λατινική Αμερική, η εισηγμένη αναμένει θετική πορεία για το σύνολο του 2017. Να υπενθυμίσουμε ότι η είσοδος της «Κορρές» στη Νότια Αμερική έγινε το β΄ εξάμηνο του 2015 στην αγορά της Βραζιλίας μέσω του δικτύου της AVON. Η συγκεκριμένη συμφωνία παρέχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για την «Κορρές» όχι μόνο στη Βραζιλία αλλά και στην ευρύτερη Λατινική Αμερική –βάσει συμφωνίας–, καθώς η AVON πραγματοποιεί το 36% των πωλήσεών της στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή με τεράστια δυναμική στο απευθείας δίκτυο (με 1,9 εκατ. αντιπροσώπους).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή