Χωρίς ρεύμα το ρεμπέτικο γλέντι

Χωρίς ρεύμα το ρεμπέτικο γλέντι

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς… ρεύμα έμεινε τελικά το ρεμπέτικο γλέντι που ήθελαν να διοργανώσουν οι αντιεξουσιαστές από το «στέκι πληροφορικής». Και αυτό διότι οι καθηγητές του τμήματος κατέβασαν τις ασφάλειες!

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το τμήμα, «την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου κατά τις 4.30 το απόγευμα, και στο πλαίσιο διοργάνωσης “ρεμπέτικου γλεντιού για την οικονομική ενίσχυση του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού στεκιού πληροφορικής” έγινε απόπειρα επισφαλούς ρευματοδότησης της παρακείμενης κατειλημμένης αποθήκης του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχικά από το Αμφιθέατρο του τμήματος και στη συνέχεια από την Αίθουσα Ζ».

Καθηγητές του τμήματος μιλώντας στην «Κ», εξήγησαν ότι από τον Δεκέμβριο του 2016 άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν καταλάβει μία παλιά αποθήκη του τμήματος δίπλα στο κεντρικό κτίριο με τις αίθουσες και τα γραφεία, στην οποία υπήρχαν εργαλεία και εξοπλισμός. Εκτοτε, οι καταληψίες επιχειρούν να πάρουν από τις αίθουσες του κεντρικού κτιρίου ρεύμα για την αποθήκη, η οποία δεν ηλεκτροδοτείται αφού ο πίνακας της ΔΕΗ είναι κατεστραμμένος. Οι ίδιοι καθηγητές ανέφεραν στην «Κ» ότι στην κατάληψη μετέχουν και ελάχιστοι φοιτητές του τμήματος.

Λήψη μέτρων

Ενόψει, λοιπόν, του ρεμπέτικου γλεντιού, οι καταληψίες επιχείρησαν για ακόμη μια φορά να ηλεκτροδοτήσουν την αποθήκη, παίρνοντας ρεύμα με μπαλαντέζα από δύο αίθουσες. Οταν έγινε αντιληπτή η προσπάθειά τους, οι υπεύθυνοι έλαβαν τα μέτρα τους. Μόνο οι άνθρωποι της τεχνικής υπηρεσίας μπορούν, μέσω των απαραίτητων εργασιών, να δώσουν ρεύμα και έτσι, όπως λέει το τμήμα, «για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη πρόκληση ατυχήματος με αίτιο την απευθείας παροχή ρεύματος από τις εγκαταστάσεις του τμήματος σε χώρο χωρίς ηλεκτρολογική εγκατάσταση και κατάλληλες υποδομές, ο πρόεδρος και ο επόπτης του τμήματος –οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος– πήραν την απόφαση να διακόψουν τα μαθήματα και να κλειδώσουν τις αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των χώρων, των φοιτητών και των εργαζόμενων στο τμήμα».

Να σημειωθεί ότι κατειλημμένο είναι επίσης και το παλιό κυλικείο του τμήματος. Το κτίριο είναι λίγο πιο πάνω από την είσοδο της πανεπιστημιούπολης, στην οδό Ούλοφ Παλμ, και περιβάλλεται από δέντρα. Συνήθως τα πάρτι ξεκινούν από το βράδυ της Παρασκευής και κρατούν έως τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αποτέλεσμα είναι ουκ ολίγες φορές να δημιουργούνται προβλήματα με περιοίκους. Καθηγητές αναφέρουν ότι σε κάποια πάρτι που γίνονται στον ελεύθερο χώρο μπροστά στο κτίριο, έχουν συμμετάσχει έως και 1.000 άτομα. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπεύθυνοι του τμήματος αφήνουν ελεύθερη την πρόσβαση σε δύο τουαλέτες εντός του κτιρίου που έχουν εξωτερική είσοδο, με στόχο να τις χρησιμοποιούν όσοι περάσουν από το πάρτι και να μην καταφεύγουν στο ύπαιθρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή