Συμβόλαιο θανάτου η διπλή δολοφονία στο Περιστέρι

Συμβόλαιο θανάτου η διπλή δολοφονία στο Περιστέρι

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβόλαιο θανάτου αξίας 60.000 ευρώ έκρυβε η διπλή δολοφονία ζεύγους Αλβανών, τον περασμένο Φεβρουάριο στο Περιστέρι. Αυτό αποκάλυψε πολύμηνη έρευνα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Για συμμετοχή στη διπλή δολοφονία συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας ακόμη, ο οποίος μετά την εκτέλεση του συμβολαίου φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία και αναζητείται.

Ο φόνος του ανδρόγυνου διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου, μέσα στο σπίτι τους στην οδό Ολύμπου. Οι δράστες είχαν πυροβολήσει εξ επαφής στο κεφάλι τον 53χρονο αλλοδαπό και την 50χρονη σύζυγό του. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του ηλικίας 27 ετών γιου τους (έχει νοητική υστέρηση) και ενώ στο διπλανό δωμάτιο βρισκόταν η 17χρονη κόρη τους.

Στη διάρκεια της οκτάμηνης έρευνας προέκυψε ότι την εν ψυχρώ δολοφονία του ζευγαριού διέπραξε ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, με τη βοήθεια δύο Ελλήνων συνεργών του, ηλικίας 20 και 32 ετών. Αποκαλύφθηκε ακόμη ότι οι φυσικοί αυτουργοί ενεργούσαν κατ’ εντολήν «τρίτων» και συγκεκριμένα δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας 46 και 53 ετών, με τους οποίους το θύμα είχε οικονομικές διαφορές. Αυτοί παρήγγειλαν την εκτέλεση του ανδρόγυνου αντί 30.000 ευρώ για κάθε φόνο.

Ως προς τα κίνητρα, από την έρευνα του Ανθρωποκτονιών προέκυψαν τα εξής: οι δύο ηθικοί αυτουργοί συνεργάζονταν στο παρελθόν με τον 53χρονο στην καλλιέργεια κάνναβης σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του όφειλαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο τελευταίος ζητούσε επίμονα τα χρήματά του και, μάλιστα, λίγα εικοσιτετράωρα προτού τον εκτελέσουν, είχε πάει στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω για να τους καταγγείλει. Προκειμένου να τον ξεφορτωθούν, οι δύο αλλοδαποί υπέγραψαν «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του και εις βάρος της συζύγου του (γνώριζε τις δραστηριότητές τους), αξίας συνολικά 60.000 ευρώ. Ανετέθη στον 29χρονο Αλβανό, ο οποίος με τη συνδρομή των δύο Ελλήνων συνεργών του ανέλαβε να το φέρει εις πέρας.

Τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου πήγαν στο σπίτι της οικογένειας με ταξί που οδηγούσε ο 32χρονος. Ο 29χρονος εκτελεστής και ο 20χρονος συνεργός του μπήκαν στο διαμέρισμα με αντικλείδι, έσπρωξαν τον γιο της οικογένειας, που πρώτος κατάλαβε την παρουσία τους, και στη συνέχεια εκτέλεσαν το ανδρόγυνο με μια σφαίρα εξ επαφής στο κεφάλι. Η 17χρονη παρέμεινε αρχικά κρυμμένη στο δωμάτιό της και μετά την αποχώρηση των δολοφόνων ειδοποίησε την αστυνομία.

Το διάστημα που ακολούθησε, οι ερευνητές της Ασφάλειας έλεγχαν τα αυτοκίνητα που, πριν και μετά τον φόνο, κινήθηκαν γύρω από το σπίτι της οικογένειας σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, ενώ προχώρησαν και σε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου. Αρχικά, εντόπισαν το ταξί με οδηγό τον 32χρονο, ενώ προχώρησαν σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του ενός από τους δύο φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς του φόνου, του 53χρονου με το προσωνύμιο «Μόντι» που διαφεύγει στην Αλβανία. Από τα δεδομένα που συγκέντρωσαν, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους τρεις φυσικούς και δύο ηθικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας. Προσήγαγαν στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ τους τέσσερις από αυτούς, οι οποίοι ανακρινόμενοι ομολόγησαν την εμπλοκή τους στη διπλή ανθρωποκτονία. Ο «Μόντι» πάντως θεωρείται ύποπτος για ανάμειξη και σε άλλα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν την τελευταία δεκαπενταετία, ενώ ερευνάται εάν και ο 29χρονος είναι το «φονικό χέρι» σε κατά παραγγελίαν ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στον χώρο της νύχτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή