Τέλη Οκτωβρίου η πρώτη λοταρία αποδείξεων του υπ. Οικονομικών

Τέλη Οκτωβρίου η πρώτη λοταρία αποδείξεων του υπ. Οικονομικών

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κληρώσεις μετρητών και έπαθλα σε είδος θα δίνει κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών σε 1.000 τυχερούς που πραγματοποίησαν συναλλαγές με τη χρήση καρτών.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ανάλογα με τις συναλλαγές που πραγματοποιεί κάθε φορολογούμενος κάθε μήνα θα λαμβάνει και αντίστοιχους λαχνούς.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του φορολογουμένου που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που κάποιος πραγματοποίησε συναλλαγές ύψους 100 ευρώ θα λαμβάνει 100 λαχνούς. Εάν οι συναλλαγές του ανέρχονται στο ποσό των 500 ευρώ θα λαμβάνει 300 λαχνούς συνολικά.

Πρεμιέρα τέλη Οκτωβρίου

Η πρώτη κλήρωση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διενεργηθεί στα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Θα διατεθεί ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει κάθε χρόνο να διαθέτει μέσω των κληρώσεων συνολικά 12. εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τον Δεκέμβριο θα γίνει η μεγάλη κλήρωση, στην οποία θα μοιραστούν 11 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι κάθε φορολογούμενους μπορεί να κερδίσει μόνο μία φορά σε κάθε κλήρωση. Δηλαδή, στην περίπτωση που οι λαχνοί κάποιου φορολογουμένου κληρωθούν 2 ή περισσότερες φορές, το ποσό που θα κερδίζει θα διατηρείται στα 1.000 ευρώ και οι επιλαχόντες θα λαμβάνουν τα υπόλοιπα ποσά. Σημειώνεται ότι τα έπαθλα είναι αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα, δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου ενώ είναι και ακατάσχετα.

Σύμφωνα με το σχέδιο:

1. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των κληρώσεων θα λαμβάνονται υπόψη οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με τη χρήση καρτών ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, τα στοιχεία των οποίων θα λαμβάνει κάθε μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

2. Οι τυχεροί θα κερδίζουν χρηματικά ή σε είδος έπαθλα. Το ποσό που μπορεί να κερδίζει κάθε φορολογούμενος στη μηνιαία κλήρωση δεν θα ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

3. Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:

• Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.

• Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.

• Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

• Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

Ενημέρωση με email

4. Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται πριν από την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει μέσω της διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr. Και στην περίπτωση που κερδίζουν θα ενημερώνονται με email.

5. Οι κληρώσεις πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές, είτε δημόσια με ειδική μηχανική κληρωτίδα είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα. Για το 2017, ο χρόνος διενέργειας των κληρώσεων καθώς και οι μήνες στις συναλλαγές των οποίων θα αφορά θα καθοριστούν μετά τη διευθέτηση του τρόπου συνεργασίας της φορολογικής διοίκησης με τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών για τη συγκέντρωση των στοιχείων των συναλλαγών.

6. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της κλήρωσης για κάθε μήνα γνωστοποιούνται με κάθε πρόσφορο τρόπο και, ιδίως, με ανάρτηση στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).

7. Σε περίπτωση που περισσότεροι από έναν τυχεροί λαχνοί ανήκουν στον ίδιο συμμετέχοντα, αυτός δικαιούται το έπαθλο μόνο μία φορά. Οι υπόλοιποι τυχεροί λαχνοί στην περίπτωση αυτή αντικαθίστανται από τους αναπληρωματικούς λαχνούς.

Απονομή των επάθλων από την ΑΑΔΕ

Η απονομή των επάθλων θα γίνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τα χρηματικά έπαθλα θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος. Στους φορολογουμένους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο θα καταβάλλεται στους αναπληρωματικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή