Ακόμη δύο ταυτοποιήσεις και μία… επιβράβευση

Ακόμη δύο ταυτοποιήσεις και μία… επιβράβευση

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ακόμα δύο ταυτοποιήσεις προσώπων που φέρονται να συμμετείχαν στον ανηλεή ξυλοδαρμό φιλάθλου, ο οποίος βρέθηκε στη θύρα 8 του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, προχώρησε η αστυνομία. Πρόκειται για έναν ημεδαπό 26 ετών και έναν 34χρονο Αλβανό. Προχθές η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος φέρεται να είναι –γνωστός στις Αρχές– οπαδός του Ολυμπιακού, ενώ προχώρησε στην ταυτοποίηση ακόμα ενός προσώπου που φέρεται να συμμετείχε στις βιαιοπραγίες αλλά δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί.

Ο 20χρονος ημεδαπός συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για ληστεία, επικίνδυνες βλάβες και παραβάσεις της νομοθεσίας για τον εξωσχολικό αθλητισμό.

Χθες προσήλθε στα δικαστήρια Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί για δύο αδικήματα –της ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης βάσει των διατάξεων του αθλητικού νόμου περί βίας– αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για σήμερα.

Οι έρευνες της αστυνομίας θα συνεχιστούν, ενώ εκτιμάται ότι τα πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί θέλουν να αποφύγουν τη σύλληψη κατά τη διάρκεια του αυτοφώρου.

Αξιο αναφοράς είναι ότι στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά συνέτρεξαν προς υποστήριξη του συλληφθέντος οπαδοί του Ολυμπιακού, που είχαν κινητοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την άφιξη αλλά και κατά την αποχώρησή του ο 20χρονος άκουσε τους υπόλοιπους να του επευφημούν φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του συνοδευόμενο με το «…ψυχάρα Ολυμπιακάρα».

Νέος ξυλοδαρμός

Μάλιστα, κατά το διάστημα της παραμονής των υποστηρικτών του συλληφθέντος, υπήρξε επεισόδιο με πρόσωπο που εκτελούσε εργασίες στον χώρο του δικαστικού μεγάρου. Σύμφωνα με αναφορές, οι εργασίες γίνονταν στο ασανσέρ. Ενας νεαρός από το συνεργείο βγήκε κάποια στιγμή έξω για να μεταφέρει κάτι στο αυτοκίνητο και κατά λάθος ακούμπησε κάποιον από τους οπαδούς. Ο οπαδός τότε γυρίζει και του λέει: «Πιο κει, ρε βρωμιάρη». Ο εργάτης φέρεται να του απάντησε κάτι που εξόργισε τους οπαδούς που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να πέσουν αρκετοί επάνω του και να αρχίσουν να τον χτυπούν αλύπητα, με γροθιές και κλωτσιές. Το θύμα υπέβαλε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο επεισόδιο δεν παρενέβησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή