Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Σε ποια στοιχεία επικεντρώνονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Σε ποια στοιχεία επικεντρώνονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μίτο που θα οδηγήσει στη σύλληψη των δολοφόνων του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στα Εξάρχεια το απόγευμα της Πέμπτης, ξετυλίγει η Ελληνική Αστυνομία. 

Οι αρχές εξετάζουν ήδη το σενάριο να μην επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα αλλά να προέκυψε από διαφωνία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου με τους δύο δράστες, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για υπόθεσή τους. Σε αυτό το ενδεχόμενο συνηγορεί και ο τρόπος δράσης των δύο δολοφόνων. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 32χρονος συνεργάτης του, ο ποινικολόγος είχε κλείσει ραντεβού για τις 6:30 μ.μ. με τους δράστες ενώ παρά την αρχική εκτίμηση που είχε γίνει, ο ίδιος φέρεται να ήταν παρών σε όλη τη συζήτηση του δικηγόρου με τους δράστες, εκτός από τη στιγμή της δολοφονίας που βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο.

Οι δύο δράστες, ο Ζαφειρόπουλος και ο συνεργάτης του βρέθηκαν, αρχικώς, στην αίθουσα συσκέψεων ενώ στην πορεία οι δύο δράστες και ο ποινικολόγος μετακινήθηκαν προς το γραφείο, εντός του οποίου παρέμειναν για αρκετά λεπτά.  Μάλιστα, ο Ζαφειρόπουλος φέρεται να κρατούσε κάποιες σημειώσεις σε ατζέντα που είχε μπροστά του και η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως το θύμα βρέθηκε μέσα στο γραφείο του, και, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας, το θύμα πυροβολήθηκε στη δεξιά θωρακική χώρα από απόσταση 1,5 μέτρου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, τις τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και το γεγονός ότι οι δράσεις παρέμειναν για σημαντικό χρονικό διάστημα στο γραφείο Ζαφειρόπουλου, και επομένως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι έχουν αφήσει ίχνη τους στον χώρο, η ΕΛ.ΑΣ. φιλοδοξεί να διαλευκάνει σύντομα την υπόθεση.

Τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών

Η Ασφάλεια Αττικής έχει περιγραφή των δολοφόνων και έχει ζητήσει τη συνδρομή των αστυνομικών από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των υπόπτων. Σύμφωνα με σχετικό σήμα, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού. Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Υπενθυμίζεται ότι, το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 7 μ.μ. στο γραφείο του ποινικολόγου, στην οδό Ασκληπιού 154. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του οι δράστες είχαν ακάλυπτα πρόσωπα και μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ αποτελούσε κοινή πεποίθηση μεταξύ των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι η δολοφονία σχετίζεται με κάποια από τις υποθέσεις που ο 52χρονος ποινικολόγος είχε ασχοληθεί το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτό και η προανάκριση ανετέθη στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας και όχι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Μάλιστα, ένα από τα σενάρια που διερευνώνται είναι οι δράστες να είχαν την πρόθεση να τραυματίσουν τον δικηγόρο για να τον εκφοβίσουν και όχι να τον σκοτώσουν.

Η δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δικηγόρου με πλούσια συνδικαλιστική δράση, έχει προκαλέσει σοκ στον πολιτικό και νομικό κόσμο ενώ ανείπωτος είναι ο πόνος για τα μέλη της οικογένειάς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή