Ιράν: «Εχουμε θάψει πολλούς σαν τον Τραμπ»

Ιράν: «Εχουμε θάψει πολλούς σαν τον Τραμπ»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eν αναμονή της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ για τη σκλήρυνση της στάσης του έναντι του Ιράν, ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης (IRGG), του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, δήλωσε πως οι απειλές του Αμερικανού προέδρου θα πλήξουν τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Δεν είμαστε μία φιλοπόλεμη χώρα. Όμως όποιος πραγματοποιήσει στρατιωτική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα το μετανιώσει», δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής των Quds, Ισμαήλ Γκάνι, της ειδικής πτέρυγας των IRGG που είναι επιφορτισμένη με επιχειρήσεις εκτός του ιρανικού εδάφους, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim. «Έχουμε θάψει πολλούς σαν τον Τραμπ και ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε την Αμερική», συμπλήρωσε. 

Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι το πιο ισχυρό σώμα ασφαλείας του ιρανικού κράτους, ελέγχοντας παράλληλα μεγάλο μέρος της ιρανικής οικονομίας και επηρεάζοντας σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας. 

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζανί, σημείωσε ότι ενδεχόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα θα σημάνει το τέλος της συγκεκριμένης διεθνούς συμφωνίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Λαριτζανί, ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη για ένα διεθνές κοινοβουλευτικό φόρουμ, τόνισε επίσης πως μία ενδεχόμενη αμερικανική αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο χάος, μετέδωσε το πρακτορείο. 

Το Ιράν ελπίζει πως η Ρωσία θα μεσολαβήσει για να επιλυθεί το ζήτημα γύρω από την πυρηνική συμφωνία, δήλωσε ο Λαριτζανί κατά τη συνάντησή του με τον Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, τον πρόεδρο της ρωσικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προχώρησε αργότερα και ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «το Ιράν θα αντιδράσει με πυγμή σε οποιαδήποτε δράση εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι Φρουροί της Επανάστασης». Επιπλέον, προσέθεσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να ενισχύει την άμυνα της, καθώς και το βαλλιστικό της πρόγραμμα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή