Νέα αγωγή κατά Τραμπ για την κατάργηση επιδοτήσεων του Obamacare

Νέα αγωγή κατά Τραμπ για την κατάργηση επιδοτήσεων του Obamacare

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας συνασπισμός αμερικανικών πολιτειών θα καταθέσει νέα αγωγή με την οποία θα αμφισβητεί νομικά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει τις επιδοτήσεις που προέβλεπε το Obamacare προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα οποία βοηθούν τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα να αποπληρώσουν τα ιατρικά έξοδά τους, έγινε γνωστό σήμερα από μια πηγή του γραφείου του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

Την ίδια ώρα ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας Ξαβιέρ Μπεσέρα δήλωσε σήμερα ότι θα ηγηθεί μιας αγωγής που θα καταθέσει μια ομάδα πολιτειών για να αποτρέψει το Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει τις επιδοτήσεις του Obamacare.

Μαζί με την Καλιφόρνια, αγωγή θα καταθέσουν το Κεντάκι, η Μασαχουσέτη, το Κονέκτικατ και άλλες πολιτείες, είπε ο γενικός εισαγγελέας σε δημοσιογράφους.

Η αγωγή αυτή φαίνεται πως θα κατατεθεί χωριστά από εκείνη που προωθεί ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή