Bραβείο Ηγετικής Προσφοράς στον κ. Γ. Παπανδρέου

Bραβείο Ηγετικής Προσφοράς στον κ. Γ. Παπανδρέου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την παρέλευση έξι ετών από την «επεισοδιακή» παραίτηση της κυβέρνησής του, υπό το βάρος της ελληνικής κρίσης χρέους, ο Γιώργος Παπανδρέου ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο 19ο συνέδριο της International Leadership Association (ILA), έλαβε μια βράβευση για την περίοδο 2009- 2011 που βρισκόταν στην πρωθυπουργία της χώρας. Το βραβείο τιτλοφορείται «Ηγετικής Προσφοράς», ενώ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως αυτό αποδίδεται στον Γιώργο Παπανδρέου «γιατί ως πρωθυπουργός της Ελλάδας συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο».

Στο επίσημο site, η ILA αναφέρει πως το βραβείο αυτό απονέμεται γενικά σε πρόσωπα των οποίων η αποτελεσματική ηγεσία έχει επιπτώσεις «που ξεπερνούν τα σύνορα και λειτουργούν ως παραδείγματα».

Η βράβευση είχε έμμεσο αντίκτυπο και στο εσωτερικό της Κεντροαριστεράς, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου με ανακοίνωσή της λέγοντας πως «ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός και η παράταξή μας έδωσαν σκληρό αγώνα να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στέκονταν στο ύψος των ευθυνών τους, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει την κρίση».

Αντίδραση υπήρξε και από το Ποτάμι, με τη διευθύντρια το Γραφείου Τύπου του κόμματος, Λίνα Παπαδάκη, να αναρτά στην προσωπική της σελίδα στο Facebook: «Μήπως αυτό που βλέπουν οι ξένοι στην περίοδο της πρωθυπουργίας του πρέπει να μας προβληματίσει για τις δικές μας βεβαιότητες; Και μήπως να σκεφθούμε επιτέλους τι χώρα παρέλαβε;» αφήνοντας αιχμές για την καραμανλική πενταετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή