Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στο πόλο

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός στο πόλο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την αναμέτρηση της Γλυφάδας με τον Ολυμπιακό έκανε χθες «πρεμιέρα» το 32ο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών στο πόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το… δεξί και σε αυτήν τη διοργάνωση. Νίκησαν, εκτός έδρας, τη Γλυφάδα με 15-5 (4-2, 6-1, 2-0, 3-2). Οι «Πειραιώτες» και εφέτος φέρουν τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση των ελληνικών τροπαίων. Σε αυτό τον στόχο εμπόδιο θα προσπαθήσει να μπει η Βουλιαγμένη. Η 32η διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Η προβολή σε μη συνδρομητικό κανάλι θα βοηθήσει, γενικότερα, την ελληνική υδατοσφαίριση.

Ο Ολυμπιακός, αυτήν τη χρονιά, απέκτησε τους Γούνα, Δερβίση, Γαβαλά, τον νεαρό Νικολαΐδη και τον Ομπράντοβιτς. «Τα παιδιά του Πειραιά» δεν στοχεύουν μόνο στην κατάκτηση των ελληνικών τίτλων. Βασικός στόχος παραμένει μια διάκριση στην Ευρώπη. Η Βουλιαγμένη είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει έναν Ολυμπιακό σε καλή ημέρα. Απέκτησε τους Βάσιτς, Σαρτζετάκη, Καπετανάκη, Ποντικέα και Γκιουβέτση και επιθυμεί να εκμεταλλευτεί κάποιο… στραβοπάτημα του βασικού της αντιπάλου.

«Η διοργάνωση αρχίζει με καλούς οιωνούς. Η προβολή της σε “ανοικτό” κανάλι θα βοηθήσει το ελληνικό πόλο. Πρέπει, όμως, οι ιθύνοντες να το προστατέψουν. Να έχουν, π.χ., καθαρά τα κολυμβητήρια, ώστε το προϊόν να είναι ελκυστικό. Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι υπερτερεί, βάσει ρόστερ και ποιότητας. Δυστυχώς για την ελληνική υδατοσφαίριση, στην Ευρώπη υπάρχει μόνον ο Ολυμπιακός», δήλωσε στην «Κ» ο παλαιός διεθνής πολίστας Τεό Λοράντος.

Σε ό,τι αφορά την τετράδα, ο Εθνικός, η Γλυφάδα, ο ΠΑΟΚ, ο Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου και, ίσως, ο Υδραϊκός με τη Χίο θα προσπαθήσουν να συμπληρώσουν τις άλλες δύο θέσεις. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πόλο θα υπάρχουν δύο ομάδες από την Κρήτη. Τα Χανιά επέστρεψαν στα «σαλόνια» της υδατοσφαίρισης, ενώ ο ΟΦΗ είναι «πρωτάρης» σε αυτά. Στην Α1 θα αγωνιστεί και ο Απόλλων Σμύρνης. Με την «ελαφρά ταξιαρχία» θα φορέσουν για τελευταία φορά το σκουφάκι της Α1 δύο δόξες του ελληνικού πόλο, οι Γιώργος Αφρουδάκης και Γιώργος Ρέππας. «Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Υπάρχουν πολλές αλλαγές και πολλές ομάδες βρίσκονται κοντά. Αυτό θα βοηθήσει για να αναδειχθούν νέοι αθλητές. Περιμένω να δω την απόδοση των νέων παικτών που ξεχώρισαν σε διεθνείς αγώνες», υπογράμμισε ο Τεό Λοράντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή