Σκληρό ροκ Κυβέρνησης – ΝΔ για νόμο και τάξη

Σκληρό ροκ Κυβέρνησης – ΝΔ για νόμο και τάξη

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δολοφονία του νομικού Μιχ. Ζαφειρόπουλου, οι εφορμήσεις του «Ρουβίκωνα» αλλά και τα συνεχιζόμενα επεισόδια στην εστία ανομίας των Εξαρχείων πυροδότησαν έναν ακόμη κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η Ν.Δ. επενδύει στην ατζέντα «νόμος και τάξη», καθώς οι επιδόσεις της κυβέρνησης κρίνονται μη ικανοποιητικές. Στον αντίποδα, το Μέγαρο Μαξίμου μοιάζει να εκτιμά ότι «ολα βαίνουν καλώς» και επικαλείται στατιστικά στοιχεία για να καταδείξει βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προέβησαν σε ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων, με την αρχή να γίνεται χθες από τον Νίκο Δένδια, ο οποίος με κοινοποίηση του στο Twitter ανέφερε ότι η «δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου επιβεβαιώνει σε κάθε περίπτωση ότι η χώρα διανύει μία περίοδο βίας και αίματος εδώ και 2,5 χρόνια». 

«Πάρτι βίας» στα Εξάρχεια 

Ακολούθως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, έκανε λόγο για ένα ακόμη «πάρτι βίας» στα Εξάρχεια, «με καμμένους κάδους, μολότοφ και χωρίς ούτε μία σύλληψη και προσαγωγή», αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ στην περιοχή, και τονίζοντας ότι «η Ν.Δ. απαιτεί από την κυβέρνηση να επιβληθεί επιτέλους ο νόμος και οι ιθύνοντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους». 

«Η χώρα διολισθαίνει στην ανομία και στη βία και δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο αυτόν τον κατήφορο. Δεν μπορεί να γίνουμε Λατινική Αμερική, μια χώρα με μπράβους! Η ΝΔ έχει δεσμευθεί ότι θα αυστηροποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο, θα καταργήσει τον νόμο-έκτρωμα του Παρασκευόπουλου με τον οποίο συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί κακοποιούς και σε πολύ σύντομο διάστημα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Χρειάζεται επαύξηση των ποινών, χρειαζόμαστε νέες φυλακές και κυρίως φυλακές υψίστης ασφαλείας. Δεν μπορεί μέλη εγκληματικών οργανώσεων μέσα από τις φυλακές να κατευθύνουν άλλα μέλη που είναι έξω για να εκτελούν εγκληματικές πράξεις. Θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική αντιμετώπιση, μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα», προσέθεσε ο κ. Χαρακόπουλος, σε μία πιο γενική τοποθέτηση αναφορικά με τα προβλήματα ανομίας και εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μαξίμου: Υβρίδιο νεοφιλελεύθερων εμμονών και ακροδεξιού φανατισμού η ΝΔ

Το Μαξίμου δεν άργησε να απαντήσει στους ισχυρισμούς των στελεχών της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για στροφή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ακροδεξιές θέσεις και πολιτική εκμετάλλευση της αποτρόπαιας δολοφονίας ενός ανθρώπου. 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να επενδύσει πολιτικά στην αποτρόπαια δολοφονία ενός ανθρώπου, στο αίμα ενός φίλου του, σύμφωνα με τον ίδιο. Και τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν την Ελλάδα ως χώρα όπου ανθεί ατιμώρητο το έγκλημα», αναφέρουν οι πηγές του Μαξίμου, τονίζοντας ότι «όταν ο υποτιθέμενος μετριοπαθής κ. Δένδιας παρουσιάζει την Ελλάδα ως "Κολομβία" και μιλά για "περίοδο βίας και αίματος εδώ και 2,5 χρόνια"», επιβεβαιώνει απλώς το πραγματικό του πρόσωπο, «αυτό του ακροδεξιού αυταρχισμού». 

«Και όλοι μαζί επιβεβαιώνουν, πως δεν υπάρχει φιλελεύθερη ΝΔ, παρά μόνο ένα υβρίδιο νεοφιλελεύθερων εμμονών για την οικονομία και την εργασία και ακροδεξιού φανατισμού για την κοινωνία», συνεχίζουν οι κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι «το δόγμα νόμου και τάξης της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς, όμως, το γνώρισε καλά και το πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός. Όπως και το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, που άνθισαν επί των ημερών τους».

«Όσο για το κοινό έγκλημα, αρκεί να αναφέρουμε, ότι την τριετία 2012-2014, με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημειώθηκαν 411 ανθρωποκτονίες, ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα, δηλαδή σε 2,5 χρόνια, έχουν σημειωθεί συνολικά 209. Αν η πραγματικότητα δεν τους βολεύει, όμως, τόσο το χειρότερο γι’ αυτή».

«Προτρέπουμε τους συντάκτες του non paper του Μαξίμου να κάνουν μια συνάντηση με τους κατοίκους των Εξαρχείων. Να συζητήσουν μαζί τους και την μείωση των δημοτικών τελών που οι ίδιοι ευλόγως ζητούν, λόγω της πλήρους απουσίας του Κράτους από την περιοχή τους», απάντησε με ειρωνικό ύφος η ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «καλό θα ήταν επίσης, να μας ενημερώσουν πόσες επιθέσεις με μολότοφ έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας από το 2015 και πόσο αυτές έχουν στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή