Η Aγκυρα δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Η Aγκυρα δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειές της για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τις εντάσεις στις σχέσεις της με τις Βρυξέλλες, ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αυτήν την εβδομάδα, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα αυτό.

Η ΕΕ και ιδίως η Γερμανία ασκούν κριτική την Τουρκία αφότου ξεκίνησε η καταστολή των επικριτών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν –συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών– μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 2016. Ο Ερντογάν από την πλευρά του κατηγόρησε το Βερολίνο για "τακτικές που παραπέμπουν στους Ναζί", επειδή Τούρκοι υπουργοί εμποδίστηκαν να εκφωνήσουν ομιλίες σε συγκεντρώσεις Τούρκων που ζουν στη Γερμανία πριν από το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, τον περασμένο Απρίλιο.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε τον Σεπτέμβριο ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, μολονότι οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

«Υπάρχει κάποια άλλη χώρα που να περιμένει στο κατώφλι της ΕΕ από το 1963; Όχι, δεν υπάρχει" δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ. "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία, παρά τα πισωγυρίσματα. Εμείς, ως Τουρκία, δεν σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε», πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή