Κριτική Πάπα Φραγκίσκου στον Ντόναλντ Τραμπ για τη συμφωνία του Παρισιού

Κριτική Πάπα Φραγκίσκου στον Ντόναλντ Τραμπ για τη συμφωνία του Παρισιού

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, από την οποία κάποιοι δυστυχώς απομακρύνονται, είναι σημαντική», δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στο διεθνή οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, με έδρα την Ρώμη. Η αναφορά του ποντίφικα, φυσικά, έγινε για τη στάση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Φραγκίσκος πρόσθεσε πως «σε ό,τι αφορά τις κλιματολογικές αλλαγές, υπήρξε ολιγωρία».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, ο πάπας τόνισε ότι «οι μετανάστες είναι ευάλωτοι διότι βρίσκονται υπό πίεση εξαιτίας της βίας, των περιβαλλοντικών φαινομένων, ή ακόμη χειρότερα, λόγω της έλλειψης ανοχής, αδιαφορίας και εξαιτίας του μίσους που σε σπρώχνει στο περιθώριο». Ο ποντίφικας ζήτησε να δημιουργηθεί μια διεθνής συμμαχία για την ουσιαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

«Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις των όπλων μαζικής καταστροφής. Έχουμε όμως άλλη τόση επίγνωση των επιπτώσεων της φτώχειας;» ρώτησε, τέλος, με νόημα το ακροατήριο ο Αργεντινός ποντίφικας, κατά την ομιλία του στον FAO.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή