Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της καταλανικής αστυνομίας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της καταλανικής αστυνομίας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλωνίας, Χοσέ Λιουίς Τραπέρο, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που εξέτασε το αίτημα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας να παραμείνει υπό κράτηση, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή.

Το δικαστήριο απαγόρευσε στον αξιωματικό, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν, να φύγει από τη χώρα και του επέβαλε να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες ενώπιον δικαστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ισπανίας είχε ζητήσει νωρίτερα σήμερα να τεθεί υπό κράτηση, χωρίς δικαίωμα εγγύησης,

Ο Τραμπερό βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας με την κατηγορία της ανταρσίας αφού απέτυχε να δώσει εντολή διάσωσης των φρουρών της αστυνομίας που είχαν παγιδευτεί στο καταναλανικό κοινοβούλιο στη Βαρκελώνη από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας τον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από REUTERS, ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή