Τρίωρη κατάληψη φοιτητών στο ΑΠΘ

Τρίωρη κατάληψη φοιτητών στο ΑΠΘ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 40 φοιτητές εισέβαλαν στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και για αρκετές ώρες κρατούσαν «ομήρους» στα γραφεία τα μέλη της Συγκλήτου, μεταξύ των οποίων ο αντιπρύτανης και τρεις πρόεδροι των τμημάτων του ιδρύματος.

Οι φοιτητές αποχώρησαν στις 19.30 το απόγευμα χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, ενώ εξασφάλισαν ότι η επόμενη συνεδρίαση της συγκλήτου θα είναι ανοιχτή.

Η διαμαρτυρία φοιτητών του ΑΠΘ ξεκίνησε μπροστά στο κτίριο του ιδρύματος το μεσημέρι της Δευτέρας και αφορούσε σε πάγια αιτήματα για δωρεάν συγγράμματα και άλλες παροχές και ζητούν να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου βρισκόταν στο κτίριο από το μεσημέρι προκειμένου να πραγματοποιήσει την τακτική συνεδρίαση του Σώματος, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας.

Το υπουργείο καταδικάζει την ομηρία πανεπιστημιακών του ΑΠΘ

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την ομηρία την οποία υπέσθησαν τα μέλη της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καμία πρόοδος στα ακαδημαϊκά πράγματα δεν επιτυγχάνεται με τη βία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή