Τραμπ: Η Κούβα ευθύνεται για τις «ηχητικές επιθέσεις» που έπληξαν 22 Αμερικανούς διπλωμάτες

Τραμπ: Η Κούβα ευθύνεται για τις «ηχητικές επιθέσεις» που έπληξαν 22 Αμερικανούς διπλωμάτες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλν Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως η Αβάνα ευθύνεται για μια σειρά επεισοδίων που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Κούβα, από τα οποία ασθένησαν τουλάχιστον 22 Αμερικανοί διπλωμάτες.

«Όντως πιστεύω ότι ευθύνεται η Κούβα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια απρογραμμάτιστη συνέντευξη Τύπου στους κήπους του Λευκού Οίκου. «Όντως το πιστεύω. Και είναι μια πολύ ασυνήθιστη επίθεση, όπως γνωρίζετε. Αλλά πράγματι πιστεύω ότι η Κούβα είναι υπεύθυνη», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει καταλήξει επισήμως στο συμπέρασμα ότι η Κούβα εξαπέλυσε αυτές τις «επιθέσεις», ορισμένες από τις οποίες περιλάμβαναν οξείς ήχους. Υποστηρίζει όμως ότι η Αβάνα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των Αμερικανών διπλωματών.

Με αφορμή τις βλάβες που υπέστησαν στην υγεία τους – όπως απώλεια ακοής, ζαλάδα και κόπωση – 22 εργαζόμενοι στην αμερικανική πρεσβεία της Κούβας, οι οποίες φαίνεται να προήλθαν από «επιθέσεις με ηχητικά κύματα» συνεχίζεται όπως φαίνεται η κρίση στις αμερικανοκουβανικές σχέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση απομάκρυνσης του 60% του διπλωματικού προσωπικού της πρεσβείας, η αμερικανική κυβέρνηση προχωρά σε ένα νέο σχετικό μέτρο, ζητώντας από την κουβανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον να απομακρύνει δεκαπέντε μέλη του διπλωματικού της προσωπικού, σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με πληροφορίες από REUTERS, ΑΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή