Εξηγήσεις Στ. Κοντονή σε Ιερώνυμο για αλλαγή φύλου

Εξηγήσεις Στ. Κοντονή σε Ιερώνυμο για αλλαγή φύλου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, μεταξύ άλλων, και από την πλευρά της Εκκλησίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η συνάντηση έγινε γνωστή με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο εν συνεχεία ωστόσο αρνήθηκε την παροχή περαιτέρω πληροφοριών.

Από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής, αρμόδιοι κύκλοι υποβάθμιζαν την συνάντηση, η οποία σημειωτέον πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, και έκαναν λόγο για «τυπική συνάντηση», αφήνοντας αιχμές και για «παιχνίδι εντυπώσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοντονής επιθυμούσε την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να τον ενημερώσει ο ίδιος για τον νέο νόμο, λόγω και ακραίων αναφορών πολιτικών προσώπων που –κατά την άποψη του υπουργού– διαστρέβλωσαν την ουσία του νομοθετήματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε υπ’ όψιν του Αρχιεπισκόπου τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας για το θέμα αλλά και σειρά αποφάσεων δικαστηρίων (σ.σ. συγκεκριμένα 16 αποφάσεων), οι οποίες αποφαίνονται στην κατεύθυνση που κινήθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοντονής υποστήριξε κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο ότι έχουν ληφθεί υπ’ όψιν όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου η αναγνώριση ταυτότητας φύλου στην ηλικία των 15 ετών να γίνεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή