Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από πλοίο στο Κερατσίνι

Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από πλοίο στο Κερατσίνι

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θαλάσσια ρύπανση έκτασης σαράντα περίπου τετραγωνικών μέτρων, αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή (μαζούτ) διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα Ι του λιμένα Ικονίου Κερατσινίου, κατά τη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα του M/V «KATΗERINE BORCHARD» σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα από το εφοδιαστικό Δ/Ξ-Π/Φ ''ΜΑΙΝΑΛΟΝ'' Ν.Π. 10768.

Η ρύπανση προκλήθηκε από υπερχείλιση της Νο 3 δεξαμενής του M/V «KATΗERINE BORCHARD», με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πρώτα στο κατάστρωμα του κι έπειτα στη θάλασσα, μικρή ποσότητα πετρελαίου. Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με πόντιση πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος και ρίψη απορροφητικών μέσων από το Δ/Ξ – Π/Φ «ΜΑΙΝΑΛΟΝ», ενώ η διαδικασία απορρύπανσης συνεχίστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α' Μηχανικός του M/V πλοίου, για παράβαση των άρθρων 1,2,3, του Ν. 743/77, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την καταβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής προς κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή