Αποχώρηση Κωνσταντινόπουλου από την «κούρσα»

Αποχώρηση Κωνσταντινόπουλου από την «κούρσα»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kατά ένας λιγότεροι είναι πλέον οι διεκδικητές για την ηγεσία του νέου φορέα της Kεντροαριστεράς, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με την οποία γνωστοποίησε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Η ρήξη μηνίσκου κατέστη τελικά απαγορευτική για τη συνέχιση του προεκλογικού αγώνα, καθώς ο θεράπων ιατρός του κ. Κωνσταντινόπουλου κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης συνέστησε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακινησίας για την αποθεραπεία.

Η κούρσα για την ηγεσία του νέου φορέα αφορά πλέον τους υπόλοιπους εννέα, με το ενδιαφέρον να εντοπίζεται στο προς τα πού θα κινηθούν όσοι βρίσκονταν κοντά στον βουλευτή της ΔΗΣΥ. Αν και ο ίδιος στην ανακοίνωσή του δεν έκανε ουδεμία νύξη υπέρ ή κατά οποιουδήποτε ανθυποψηφίου του, η ρητορική του μέχρι την απόσυρσή του ήταν σαφώς πιο κοντά στη λογική της Φώφης Γεννηματά, καθώς έκανε διαρκώς λόγο για «τεχνητό δίπολο Μητσοτάκη – Τσίπρα», κάτι που αποτελεί μια από τις βασικές αρχές πάνω στην οποία έχει οικοδομήσει το προφίλ της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμμένοντας στις «ίσες αποστάσεις» μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Στο πολιτικό κέντρο εστίασε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, που σε συνέντευξή του (ράδιο news247) υπογράμμισε πως ο χώρος αυτός είναι αυτόνομος και δεν ετεροπροσδιορίζεται, αλλά αποτελεί διαχρονικά πλειοψηφικό ρεύμα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε, παράλληλα, πως το «όχι σε όλα» είναι λάθος, καθώς ουσιαστικά αφαιρεί από την πολιτική το δημιουργικό σκέλος που είναι η εξεύρεση λύσεων στα ζητήματα.

O Nίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του έχει χαράξει τη δική του διακριτή στρατηγική, επιλέγοντας να παίρνει σαφείς αποστάσεις από τη «Δεξιά», που όπως είπε από τη Βορειοδυτική Ελλάδα, όπου περιόδευσε, αποτελεί τον στρατηγικό εχθρό της προοδευτικής παράταξης. Πρόσθεσε δε πως για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να εκδιωχθεί ο Τσίπρας και το κόμμα του να επανακαταλάβει τον χώρο.

Στη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε ο Γιώργος Καμίνης που μίλησε στη γενέτειρα της συζύγου του, 20 χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο μέχρι τώρα πολυπληθέστερο κοινό των περιοδειών του. Από την επίσκεψη δεν μπορεί να διαφύγει την προσοχή το γεγονός πως ο δήμαρχος της Αθήνας εμφανίστηκε για πρώτη φορά με ολόκληρη την οικογένειά του, προσθέτοντας ένα στοιχείο στο προφίλ του που ως δήμαρχος Αθηναίων δεν προέβαλε. Τέλος, ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για διασυρμό των προοδευτικών ιδεών και ιεραρχώντας την ήττα του ως «κορυφαία πολιτική προτεραιότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή