Στη Βαρκελώνη με τη σκέψη στον ΠΑΟΚ

Στη Βαρκελώνη με τη σκέψη στον ΠΑΟΚ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσπασε το σερί τεσσάρων αγώνων πρωταθλήματος όπου ο Ολυμπιακός είχε μείνει μακριά από τη νίκη, με απολογισμό δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Το τρίποντο στη Νέα Σμύρνη, στη συγκλονιστική αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, δίνει στον Τάκη Λεμονή και στους παίκτες την απαραίτητη ώθηση, ώστε να επιχειρήσουν να αλλάξουν τα δεδομένα στη βαθμολογία στις επόμενες αγωνιστικές. Μάλιστα, την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και με νίκη θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν και άλλο τη διαφορά από την κορυφή.

Ωστόσο, έως την εξόχως σημαντική αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μεσολαβεί η παράσταση με την Μπαρτσελόνα, που θα διεξαχθεί αύριο στο «Καμπ Νου» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση προκειμένου να συνειδητοποιήσει κάποιος τις δυσκολίες του ματς στην Καταλωνία. Η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος είναι ικανή να προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μάλιστα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της, η ομάδα του Μέσι ξεπέρασε γρήγορα τη νωθρή εκκίνηση του Αυγούστου, παίζοντας πια θελκτικό και άκρως αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Βαρκελώνη. Αποκλείστηκε ο Εμενίκε, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του εξαιτίας του οποίου δεν έπαιξε κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ ο Σεμπά τραυματίστηκε στη Νέα Σμύρνη και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Φιγκέιρας παρέμεινε στον Πειραιά για αγωνιστικούς λόγους, ενώ εκτός πλάνων του Τάκη Λεμονή βρίσκεται και ο ανέτοιμος Μπεν. Αντιθέτως, ο Βούκοβιτς ταξίδεψε στην Καταλωνία, έχοντας αποθεραπευτεί πλήρως. Κάρτα επιβίβασης πήρε και ο Ζιλέ.

Στην αποστολή είναι 20 ποδοσφαιριστές, οι Ανδρούτσος, Μποτία, Καρσελά, Χουτεσιώτης, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Φορτούνης, Ζιλέ, Καπίνο, Κούτρης, Μάριν, Νικολάου, Οτζίτζα, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Ταχτσίδης, Βούκοβιτς, Ζντιέλαρ.

Εκτός πλάνων του 57χρονου προπονητή βρίσκονται δύο εκ των κορυφαίων παικτών του στη Νέα Σμύρνη, οι Ανσαριφάρντ και Σισέ, οι οποίοι δεν είχαν δηλωθεί από τον προκάτοχό του Μπέσνικ Χάσι στη λίστα της UEFA για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο ισχύει και για τους Μίλιτς και Μάρτινς.

Ο Ενγκελς που έλειπε λόγω τιμωρίας από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα έχοντας δίπλα του τον Νικολάου ή τον Μποτία. Ενδεχομένως και τους δύο, σε περίπτωση κατά την οποία ο τεχνικός των «Πειραιωτών» καταλήξει σε σχήμα με τρεις στην άμυνα. Ο Ελαμπντελαουί θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο, ενώ από την αρχή πιθανότατα θα παίξει και ο Ζντιέλαρ. Να σημειωθεί πως στο «Καμπ Νου» θα βρεθούν αύριο περισσότεροι από 2.500 φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή