NEWSLETTER

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρομποτική για παιδιά

Μικρούς μηχανικούς προσκαλεί το Σάββατο 21/10 το Public Συντάγματος στο εργαστήριο ρομποτικής που οργανώνει και είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5 με 7 ετών, τα οποία με την καθοδήγηση ειδικών για την ηλικία τους επιστημόνων θα συνδυάσουν έμπρακτα τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά. Στόχος του εργαστηρίου είναι ο σχεδιασμός μιας μηχανικής κατασκευής (από την καθημερινότητά μας). Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr. Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης και θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email.

Και το Booker κερδίζει…

Μολονότι τα βιβλία της Αλι Σμιθ («Φθινόπωρο») και του Πολ Οστερ («4 3 2 1») έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί οι πιο εμπορικοί από τους έξι τίτλους που περιλαμβάνονται στη βραχεία λίστα του φετινού βραβείου Booker, ο Τζορτζ Σάντερς παραμένει το φαβορί στην ιστοσελίδα στοιχημάτων της Ladbrokes, χάρη στο πρώτο μυθιστόρημά του, το οποίο παρακολουθεί τον Αβραάμ Λίνκολν να επισκέπτεται τον τάφο του γιου του. Τους τρεις «μεγάλους» της σύγχρονης λογοτεχνίας ανταγωνίζονται οι νεοεμφανιζόμενες Fiona Mozley και Emily Fridlund, καθώς και ο Βρετανοπακιστανός Μοσίν Χαμίντ, ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2007. Πάντως, πρώτα στην καρδιά του κοινού έρχονται τα μυθιστορήματα των Κόλσον Ουάιτχεντ («The Underground Railroad») και Ζέιντι Σμιθ («Swing Time»), που ναι μεν αποκλείστηκαν από τη βραχεία λίστα αλλά έχουν πουλήσει πάνω από 100.000 αντίτυπα έκαστο. Το όνομα του νικητή θα ανακοινωθεί σήμερα το βράδυ σε επίσημη τελετή στο Λονδίνο.

Ζυράννα Ζατέλη στον «Ιανό»

Με τη συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη θα συνομιλήσει την Τετάρτη 18/10 ο Νίκος Θρασυβούλου, στο πλαίσιο της σειράς «Συναντήσεις με συγγραφείς στο cafe του Ιανού». Μια συζήτηση, σε πρώτο πρόσωπο, για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, με τη συμμετοχή του κοινού. Στις 8.30 μ.μ. (Σταδίου 24).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή