ΝΔ για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: «Παρέλαβαν οικονομία σε ανάπτυξη και οδήγησαν σε νέα χρέη»

ΝΔ για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: «Παρέλαβαν οικονομία σε ανάπτυξη και οδήγησαν σε νέα χρέη»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία υφεση είχαμε και το 2016, σχολίασε το γραφείο τύπου της ΝΔ. Η  Ελληνική Στατιστική ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) του έτους 2016, σε σχέση με το 2015, παρουσίασε μείωση κατά 0,2%, έναντι μηδενικής μεταβολής που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση, τον Μάρτιο 2017.

Η ΝΔ αναφέρει πως τα «στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά έβγαζε τη χώρα από την κρίση» δείχνουν πως «η Κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβε μια οικονομία που αναπτύσσονταν και τη βύθισε στην ύφεση τη διετία 2015 -2016» και συνεχίζει: 

«Συγκεκριμένα, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ύφεση για το 2016 ύψους -0,2%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για στασιμότητα (0,0%). Ταυτόχρονα, αναθεώρησε προς τα πάνω το Α.Ε.Π. του 2014, με αποτέλεσμα να διαμορφώνει πλέον την ανάπτυξη στο +0,7%, αντί προηγούμενης εκτίμησης για +0,4%, και προς τα κάτω το Α.Ε.Π. του 2015 ανεβάζοντας την ύφεση στο -0,3%, αντί προηγούμενης εκτίμησης για -0,2%.Δυστυχώς, από ιδεοληψία και ανικανότητα χάνεται για την ελληνική οικονομία η μία ευκαιρία μετά την άλλη Όπως αναδεικνύει η πρόσφατη Έκθεση του Δ.Ν.Τ. για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (WEO O.c.t. 2017) την ώρα που όλες οι προηγμένες χώρες αναπτύσσονται ταχύτερα από ότι προβλεπόταν, η Ελλάδα καταγράφεται ως η μόνη αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη».

Η ανακοίνωση καταλήγει: 

«Η υπερφορολόγηση, η αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις, η αβεβαιότητα και η έλλειψη εμπιστοσύνης που προκαλεί αυτή η Κυβέρνηση, δυστυχώς, οδήγησε το Δ.Ν.Τ. να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για το 2017 από +2,8% σε +1,8%.

Επιπρόσθετα υποβάθμισε τις προβλέψεις του για το μεσοπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας στο καταθλιπτικό +1%.

Συμπερασματικά, επί της προηγούμενης Κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία η ύφεση -9,1% του 2011, μετατράπηκε σε ανάπτυξη +0,7% σε δύο χρόνια. Αντίθετα, τη διετία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η ανάπτυξη + 0,7% έγινε ύφεση -0,2%. Και σήμερα, μετά από 3 χρόνια οπισθοχώρησης, ζημιά 100 δις ευρώ και μέτρα 14,5 δις ευρώ ο «πρωθυπουργός των φόρων» πανηγυρίζει εάν πιάσουμε το μισό ρυθμό ανάπτυξης από όσο θα είχαμε, αν δεν είχε κυβερνήσει ο ίδιος».

Η ανακοίνωση ακολουθείται από το εξής γράφημα: 

ΝΔ για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: «Παρέλαβαν οικονομία σε ανάπτυξη και οδήγησαν σε νέα χρέη»-1

Aντίδραση από Ποτάμι

O πρόεδρος του Ποταμιού από την πλευρά του με ένα tweet σχολίασε πως η χώρα είναι δέσμια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η φτώχεια μεγαλώνει «επιβεβαιώνοντας την αποτυχία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή